pageLEUKK: leren binnen de zorg voor mensen met een eetstoornis Meer samenwerking tussen zorginstellingen om van elkaar te leren? Hier draait het om bij LEUKK, een project van K-EET met als doel om de zorg voor jongeren met een eetstoornis te verbeteren.
pageOnderzoek: communicatie over medicatie in de kinder- en jeugdpsychiatrie Jongeren zijn niet altijd tevreden over de gesprekken met hun psychiater over medicatie. Onderzoeksinstituut Nivel en het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie onderzoeken samen hoe dit beter kan. De resultaten zullen leiden tot concrete communicatietips voor zorgverleners en jongeren.
pageTransitie Journeys Als je een LVB en psychische problemen hebt, is 18 worden niet alleen een feest. De overgang naar volwassenheid en volwassenenzorg brengt uitdagingen met zich mee. Het project Transitie Journeys onderzoekt hoe de zorg jongeren hier beter in kan ondersteunen.
pageKennissynthese: signalering en ondersteuning van jeugdigen in een kwetsbare opgroeisituatie Kansrijk opgroeien en opvoeden is niet altijd vanzelfsprekend. Wat werkt bij het tijdig signaleren en zo goed mogelijk ondersteunen van kinderen en gezinnen in kwetsbare omstandigheden? Om hierover meer kennis te krijgen gaan elf onderzoeksprojecten en een overkoepelend project van start.
pageHandvatten voor het herkennen van pro-ana coaches Jongeren met een eetstoornis zijn vatbaarder voor zogenaamde pro-ana coaches, die zich via sociale media aanbieden als afvalcoach. Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie ontwikkelt een factsheet en een handreiking.
pageSamenwerking met gezinnen in de klinische jeugdpsychiatrie Jongeren opgenomen op een klinisch psychiatrische afdeling komen vrijwel altijd uit een ontwricht gezin. Sociotherapeuten zijn echter handelingsverlegen in het contact met ouders. Dit onderzoek ontwikkelt een methodiek om dat te verbeteren.
pageE-learning slaapproblemen bij jeugdigen met autisme Jeugdigen met autisme ervaren vaak slaapproblemen of ontwikkelen zelfs een slaapstoornis. Een e-learning helpt zorgverleners in de brede jeugdhulp slaapproblemen tijdig te signaleren en de juiste behandeling te bieden.
nieuwsBeeldverhalen helpen jongeren om psychische problemen beter te begrijpen Vier nieuwe beeldverhalen ondersteunen hulpverleners om de kennis en het begrip van jongeren met een migratie-achtergrond over psychische problemen te verbeteren: ADHD, autisme, depressie en gedragsstoornissen.
nieuwsHet buitenhuisproject van Trimbos-Instituut Het Buitenhuisproject is er voor kinderen die ouders hebben met psychische problemen, een verslaving of licht verstandelijke beperking, bij wie de thuissituatie onveilig is. Eén hulpverlener verbind het gezin met kinderopvang, bso, huiswerkbegeleiding of een sportclub.
pageUit je Bubbel Met Uit je Bubbel kijken professionals mee met een collega-organisatie, om te leren, inspiratie op te doen en samen vraagstukken aan te pakken. Bekijk de opbrengsten tot nu toe, en kom ook gluren.