Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Ervaringen delen

Jongen meisje afspraak

Wanneer je kind psychische problemen heeft, kan dat verschillende gevoelens bij jou als ouder oproepen. Misschien ben je bezorgd, voel je je machteloos of schuldig. Misschien schaam je je, of denk je dat je de enige bent in deze situatie. Het komt veel voor dat ouders deze gevoelens hebben. Het kan fijn zijn om dit te delen met andere ouders die dit herkennen. Ervaringen en tips uitwisselen kan helpen in de zoektocht naar passende zorg, en kan je steun bieden.

Naast contact met andere ouders kun je ook contact leggen met hulplijnen die een luisterend oor bieden voor jouw zorgen of vragen.

Jongen meisje afspraak

Balans, vereniging voor ouders wisselt kennis en ervaringen uit tussen ouders, onderwijs, zorg en wetenschap.

MIND zet verschillende ervaringsverhalen op een rij.

Labyrint-In Perspectief organiseert lotgenotencontact voor naasten van mensen met psychische of psychiatrische problemen.

Stichting KOG is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie door en voor (groot)ouders die in contact komen met jeugdzorg. Hoe stel je je als ouder op? Wat is verstandig en wat juist niet?

Bij Kompassie zijn verschillende lotgenotengroepen actief, bijvoorbeeld voor ADHD, angst en dwang, autisme, depressie en suïcidaliteit.

MIND Ypsilon biedt advies en steun aan naasten van mensen met psychosegevoeligheid, zoals het organiseren van lotgenotencontact, trainingen en kennissessies.

(Sch)ouders is een platform van, voor en door ouders van een kind met een lichamelijke- en/of een verstandelijke beperking, chronische ziekte en/of ontwikkelingsproblematiek.

De Oudertelefoon staat iedere ouder en opvoeder te woord, via telefoon en chat. Je mag bellen als je vragen hebt, zorgen, twijfels, problemen of om gewoon even te sparren.

Familievertrouwenspersonen zijn gespecialiseerd in het onder­steunen van familieleden en andere naasten van mensen met psychiatrische problemen.

Terug naar boven
  • MIND Korrelatie is direct bereikbaar voor anonieme, professionele, psychische en psychosociale hulp.
  • MIND Ypsilon biedt telefonisch of online informatie, advies of een luisterend oor.
  • BalansAdvies! kan met je sparren, naar je luisteren en eigen kennis en ervaring met je delen.
Terug naar boven

Ervaringsverhalen