Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Academische Werkplaats Kajak

Academische Werkplaats Kajak - logo

De Academische Werkplaats Kajak draagt bij aan betere hulp voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en een psychische stoornis. Kajak laat stimuleert wetenschappelijk onderzoek en doet voorstellen voor scholing en beleid.

Academische Werkplaats Kajak - logo

Werkgroepen

De kern van de Academische Werkplaats Kajak bestaat uit werkgroepen die werken aan een concreet product:

  • Werkgroep Onderzoek & Ontwikkeling
  • Vervolg werkgroep Cognitieve gedragstherapie bij mensen met een LVB
  • Werkgroep Psychotische stoornissen bij jonge mensen met een LVB
  • Werkgroep Depressie bij jonge kinderen met een LVB
  • Werkgroep Transitiepsychiatrie/Opgroeien naar Volwassenheid
  • Vervolg Werkgroep Straatwijzer

>> Meer informatie over deze werkgroepen op de website van Kajak

Resultaten

De samenwerking van de Academische Werkplaats Kajak met experts uit de jeugd-LVB-zorg en de jeugd-ggz heeft veel gratis te gebruiken producten en handreikingen opgeleverd. Ontwikkeld voor professionals en gericht op orthopedagogen, psychologen, psychiaters, artsen verstandelijk gehandicapten, jeugdzorgwerkers, vaktherapeuten, en (sociaal) psychiatrisch verpleegkundigen.

Academische Werkplaats Kajak

Academische Werkplaats Kajak is een grassroots-initiatief en is in 2016 opgericht door het Landelijk Kenniscentrum LVB en het Kenniscentrum Kinder- en jeugdpsychiatrie, in samenwerking met hun lidinstellingen Karakter, Pluryn, Levvel en ‘s Heeren Loo. De gemeenten Amsterdam en Apeldoorn zijn direct bij het initiatief betrokken.

De naam ‘Kajak’ staat symbool voor de samenwerking van het duo patiënt en professional en van de disciplines psychiatrie en orthopedagogiek; in hetzelfde bootje koersen zij af op volwaardig meedoen in de samenleving. De academische werkplaats zal een coördinerende rol spelen in de ontwikkeling van een kennisnetwerk van zorgorganisaties, gemeenten, hulpverleners en wetenschappers.

Klikbare flyer Academische Werkplaats Kajak