pageNaar een betere zorg voor slachtoffers van loverboys Project om jongeren met een LVB of psychische problemen te versterken met betere preventie, signalering, registratie, opvang en behandeling.
pageJIM-aanpak Samenwerken met informele mentoren uit het netwerk van jongeren: dat is de kern van de JIM-aanpak. Levi van Dam (Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie/Spirit Jeugdhulp) ontwikkelde de JIM-aanpak als alternatief voor uithuisplaatsing.
pageRDI-project: unieke data-infrastructuur met talloze mogelijkheden Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie en het LUMC hebben, met een subsidie van ZonMw, de Research Data Infrastructure (RDI) gebouwd. De jeugd-ggz verzamelt praktijkdata van patiënten op verschillende manieren. Het RDI systeem heeft het mogelijk gemaakt om ROM- en EPD-gegevens uit verschillende systemen met elkaar te combineren.
pageGenerieke modules Project om te komen tot kwaliteitsstandaarden over wat goede zorg is voor kinderen en jongeren met psychische problematiek.
pageConsultatie- & Adviesteam jeugd-ggz onder de loep Evaluatieonderzoek naar het Consultatie- en Advies team door het VUmc en de regio Gooi en Vechtstreek, met ondersteuning van het Kenniscentrum.
pageOndersteuning aan asielzoekersgezinnen (FAME) Het preventief programma FAME ondersteunt ouders en versterkt hun veerkracht, zodat zij ook in moeilijke tijden optimaal voor hun kinderen kunnen zorgen.
pageAcademische Werkplaats Kajak De Academische Werkplaats Kajak draagt bij aan betere hulp voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en een psychische stoornis.
pageSociale vaardigheidstraining van kinderen met autisme In het project SOVATASS werken onderzoekers, onderwijs, behandelaars en het Kenniscentrum samen om de behandeling te verbeteren en kennis te verspreiden.
postSociale vaardigheidstraining van kinderen met autisme Kinderen en jongeren met een vorm van autisme kunnen zich vaak moeilijk in anderen verplaatsen en met hen omgaan. Behandelaars zetten in…
nieuwsPrivacy-app voor jongeren in de jeugdhulp De PrivacyApp kan ggz-organisaties helpen bij het informeren van ouders en kinderen over wat er met hun gegevens gebeurt. Door hen op de app te wijzen zijn zij goed geïnformeerd over hun privacyrechten.