Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Nieuw Handboek kinder- en jeugdpsychiatrie

Meisjes lezen buiten

Het vernieuwde ‘Handboek kinder- en jeugdpsychiatrie’ is verschenen. Vol kennis over het vakgebied, met aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen en met een sterke focus op de klinische praktijk. Bij het nieuwe handboek hoort ook een online leeromgeving. Aan de hand van casuïstiek, tentamenvragen én video’s leer je de theorie meteen praktisch toepassen. Met up-to-date kennis over de diagnostiek en behandeling van psychische problemen bij kinderen en adolescenten draagt het handboek bij aan het versterken van goede psychiatrische zorg voor kinderen, adolescenten en hun ouders.

De afgelopen jaren is de praktijk‑ en wetenschappelijke kennis in de kinder‑ en jeugdpsychiatrie enorm toegenomen, en hebben er diverse ontwikkelingen plaatsgevonden binnen het vakgebied. Alle reden dus voor een vernieuwde versie van het Handboek kinder- en jeugdpsychatrie. Het boek bevat bijdragen van vele experts en onder redactie van prof.dr. Ramón Lindauer en prof.dr. Wouter Staal. De redactieraad bestaat uit alle hoogleraren kinder‑ en jeugdpsychiatrie in Nederland en onderwijskundigen van het Amsterdam UMC. Bij het handboek hoort een online leeromgeving, waarmee studenten dieper op de stof in kunnen gaan en de theorie praktisch leren toepassen.

Voor iedereen die werkt in de jeugd-ggz

Het handboek is geschikt voor het onderwijs in de kinder‑ en jeugdpsychiatrie aan studenten geneeskunde. Daarnaast is het bruikbaar voor de opleiding en de bij‑ en nascholing van andere beroepsgroepen, zoals kinder‑ en jeugdpsychiaters, huisartsen, kinderartsen, gz‑psychologen, orthopedagogen, klinisch psychologen, psychotherapeuten, kinder‑ en research‑verpleegkundigen, en maatschappelijk en forensisch werkers.

Handboek kinder- en jeugdpsychiatrie

Tags