Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Groningen Groeit Op: inspirerende boekjes voor de jeugdhulp

Kinderen juf voorlezen

Structurele verbetering in de jeugdhulp, waarvan de oorsprong in Groningen ligt. Dat lees je in de boekjes van Groningen Groeit Op. Inmiddels zijn er alweer vijf online boekjes verschenen. Laat jij je inspireren? In dit artikel vind je alle boekjes op een rij.

In elk van de boekjes vind je de aanleiding voor verbetering, betrokken partijen, hoe de verbeteraars aan de slag gingen, welke hobbels zij overwonnen en hoe ze dat deden. Ook lees je in elk boekje over het toekomstperspectief, welke verdere verbeteringen er mogelijk zijn.

Vijf boekjes op een rij

Download hieronder de boekjes van Groningen Groeit Op:

  1. De ondersteuner Jeugd en Gezin
  2. Gesloten jeugdzorg opent de deuren
  3. Jongeren Aan Zet
  4. Spoed voor Jeugd: Elke crisis is ook een kans
  5. Refereerbijeenkomsten: Samen investeren in kwaliteit betaalt zichzelf terug

Zelf indienen

Als je zelf ook een vergelijkbaar voorbeeld over een verbetering van de jeugdhulp kent, kun je die indienen bij Groningen Groeit Op. Stuur een korte beschrijving naar info@groningengroeitop.nl en wie weet wordt jouw bijdrage als boekje gepubliceerd.

Meer weten?

Op de website van Groningen Groeit Op vind je de boekjes. En je kan Groningen Groeit Op volgen via LinkedIn. Liever luisterend geïnspireerd raken? Beluister dan de podcastaflevering van Sociaal Domein Online met Peter Dijkshoorn en Titia Free.

Tags