Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Kom naar Uit je bubbel: Kennisfestival voor jeugdprofessionals

Uit je bubbel

Dát het belangrijk is om samen te werken in de jeugdhulp, weten we. Maar hoe moeilijk dat soms is, weet dagvoorzitter Harmke Bergenhenegouwen van het Uit je Bubbel Kennisfestival maar al te goed. Met haar jarenlange ervaring in de jeugdhulpverlening, weet ze dat het niet eenvoudig is… maar wél nodig. Op dit festival leer je niet alleen hoe belangrijk domeinoverstijgend werken is, maar je ervaart het ook. Door aan activiteiten deel te nemen die je een zacht duwtje ‘uit je bubbel’ geven en je wereld verrijken.

Verbinding

Het thema van de dag is verbinden met jezelf en verbinden met de ander. Als je goed weet wie je zelf bent, kun je ook beter verbinden en samenwerken met anderen. Nog te vaak hebben jeugdprofessionals een masker op als ze werken, omdat ze denken dat ze die rol horen te spelen. Het is belangrijk om eerlijk naar jezelf te kijken: durf je in je rol als jeugdzorgprofessional of onderwijsprofessional echt jezelf te zijn? Eerlijk te zijn in wat wel en niet goed lukt? En ook bij een ander aangeven wat beter kan? Dat zou de samenwerking om gezinnen de beste jeugdhulp te geven een positieve boost kunnen geven.

Dagopening Gitte Briffa

Voor een goede samenwerking is radicale eerlijkheid nodig – zowel naar jezelf toe, als naar degenen met wie je samenwerkt. Dat radicaal eerlijk zijn ook compassievol kan, daarover vertelt keynotespreker Gitte Briffa tijdens een inspirerende opening.

Free exploring

In de free exploring ruimte mag jij het werk doen! Ga op speeddate met een andere deelnemer. Of zoek een gesprekje op met één van de sprekers of workshopgevers op de dag die in de speeddateruimte aanwezig zijn. Kortom: wissel uit en wordt wijzer!

Theatermonoloog

Tijdens de theatermonoloog kun je geboeid achterover hangen. Op een groot scherm speelt een acteur diverse lastige samenwerkingssituaties uit vanuit het perspectief van een ouder. Leerzaam en het roept ook vragen op: Hoe werk jij samen? Wat zijn de waarden die daarbij voor jou van belang zijn?

De diepte in: workshops

In de workshopronde ga je meer de diepte in. Kies onder andere uit ‘Spelend verplaatsen in de ander’, ‘Verbinden met eigen kernwaarden’ of ‘Eerlijk communiceren met compassie’.

Kom je ook?

Er zijn nog tickets beschikbaar voor het Kennisfestival Uit je Bubbel.

Tags