praktijkvoorbeeldWebinar: Neurodiversiteit in de klas Neurodiversiteit is er in elke klas, met invloed op informatieverwerking en sociale omgang. Dit vraagt inzicht, begrip en andere onderwijsstrategieën.
praktijkvoorbeeld1e Jaarcongres Traumasensitief Onderwijs Kom naar het nieuwe jaarlijkse congres om te leren over traumasensitief onderwijs. Met inspirerende keynotes van toonaangevende experts en praktische workshops, ervaringen uit de praktijk en netwerkmogelijkheden.
praktijkvoorbeeldHoe werkt de nieuwe Wet Seksuele Misdrijven? De nieuwe Wet seksuele misdrijven beschermt slachtoffers van seksueel geweld en seksueel grensoverschrijdend gedrag strafrechtelijk beter. Meer vormen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, ook online, zijn strafbaar en straffen zijn verhoogd. De nieuwe wet geldt sinds 1 juli 2024.
praktijkvoorbeeldOproep jongeren: verbeter de jeugd-ggz met jouw ervaring bij NJR Nationale Jeugdraad (NJR) roept jongeren tussen de 16 en 26 jaar met ervaring met de geestelijke gezondheidszorg (jeugd-ggz) op om de zorg te verbeteren. Samen met leeftijdsgenoten kunnen zij positieve impact maken bij het Hoofdzaken-jongerenpanel van NJR.
praktijkvoorbeeldBodymap tool UP! helpt jongeren gevoelens te uiten Bodymap tool UP! geeft jongeren met psychische problemen inzicht in hun gevoelens, om deze gemakkelijker met hun behandelaar te bespreken.
praktijkvoorbeeldNazorg: hoe goed is dat geregeld? Jongerenpanel De Vraagbaak geeft tips Hoe goed is de nazorg na een behandeling geregeld? Hoe zit het met de afronding en terugvalpreventie? Jongeren van het panel De Vraagbaak delen hun ervaring en geven tips.
praktijkvoorbeeldK-EET bouwt door aan Eetstoornissennetwerk ‘We moeten kinderen en jongeren met een eetstoornis eerder herkennen, beter begrijpen en beter behandelen’, luidt de missie van K-EET, de landelijke ketenaanpak eetstoornissen bij kinderen en jongeren. Sinds 2019 werkte K-EET aan dit doel, aanvankelijk als driejarig programma. Er is nog genoeg te doen, en daarom bouwt K-EET door tot en met 2026.
praktijkvoorbeeldFirst EET kit nu ook voor diëtisten en ggz-professionals Vanaf nu vinden ggz-professionals en diëtisten uitgebreide informatie over diverse eetstoornissen op First EET kit. Eerder was de informatie voor kinderen en jongeren met een eetstoornis en hun naasten. Op First EET kit vind je ervaringsverhalen van jongeren met een eetbuistoornis, een vermijdende/restrictieve voedselinnamestoornis (ARFID), anorexia nervosa en boulimia nervosa.
praktijkvoorbeeldDeze tools vind je op website ADHD en Druk Gedrag Overal verspreid tools vinden over ADHD en druk gedrag? Dat moest anders, vonden onderzoekers van Psychosociale ADHD en Gedragsproblemen Interventies (PAINT). Alle producten en informatie zijn nu te vinden via de website van ADHD en Druk Gedrag. In dit artikel lees je over de highlights van deze website.
praktijkvoorbeeldDoorontwikkeling Beeldverhalen: nieuwe talen beschikbaar Het Kenniscentrum ontwikkelt de Beeldverhalen door: ze zijn nu ook beschikbaar in het Turks, Russisch en Oekraïens. Ook zijn de animaties van de Beeldverhalen ondertiteld. In dit artikel lees je meer over de Beeldverhalen.