Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Oproep jongeren: verbeter de jeugd-ggz met jouw ervaring bij NJR

Njr Meedoen

Ben jij tussen de 16 en 26 jaar en heb je ervaring met de geestelijke gezondheidszorg? Kom dan ook bij het jongerenpanel Hoofdzaken van de Nationale Jeugdraad (NJR). NJR zoekt jongeren die de zorg voor kinderen en jongeren met psychische klachten willen verbeteren. En die samen met anderen een positieve impact willen maken.

Wat NJR Hoofdzaken doet

Hoofdzaken is een panel van 35-45 jongeren en jongvolwassenen met ervaring in de jeugd-ggz. Die ervaringen zetten ze in om de wereld een stukje beter te maken voor jongeren met psychische klachten. Ze delen hun verhaal met zorgprofessionals, denken mee met onderzoekers en beleidsmakers, geven gastlessen en spreken op evenementen. Ze vertellen wat goed gaat én wat beter kan. Door hun openheid, maken ze een diepe indruk op de professionals waarmee ze werken.

“Wat werkt bij NJR Hoofdzaken is de mix tussen de persoonlijke verhalen en professionele kijk bij ons. We zowel kunnen raken en ontroeren waar nodig, maar ook net zo gemakkelijk kunnen we mee in vakjargon en op beleidslevel invloed hebben.”

— Jesse Vos, deelnemer Hoofdzaken

Voor wie

De NJR zoekt jongeren tussen de 16 en 26 jaar met ervaring in de jeugd-ggz die willen deelnemen aan het Hoofdzaken-jongerenpanel. Voor een betere vertegenwoordiging van de maatschappij is het helemaal mooi als je tot één of meer van de volgende groepen behoort:

  • M/X, LHBTQI+’ers
  • jongeren met een niet-Nederlandse achtergrond
  • jongeren die geen of een praktische opleiding hebben
  • jongeren uit Drenthe, Friesland, Zeeland, Flevoland, Groningen, Limburg of Noord-Holland

Hoe kan ik nog meer helpen?

Deel het bericht met iemand die je kent. Iemand die de zorg voor andere jongeren met psychische klachten wil verbeteren? Iemand die je het gunt om ervaringen om te zetten in iets positiefs? Tip diegene dan op Hoofdzaken!

Aanmelden en meer informatie

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op de website van het NJR. Doe dit vóór 3 maart 2024. Wil je meer informatie, kijk dan op de pagina Hoofdzaken van het NJR. Voor vragen, mail hoofdzaken@njr.nl.

NJR Hoofdzaken

Logo van de Nationale Jeugdraad (NJR)

De jongeren van NJR Hoofdzaken zetten hun ervaringen in de ggz in om de hulp aan jongeren met psychische klachten te verbeteren.