Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

First EET kit nu ook voor diëtisten en ggz-professionals

First Eet Kit

Vanaf nu vinden ggz-professionals en diëtisten uitgebreide informatie over diverse eetstoornissen op First EET kit. Eerder was de informatie gericht op kinderen en jongeren met een eetstoornis, en hun naasten. Op First EET kit vind je ervaringsverhalen van jongeren met een eetbuistoornis, een vermijdende/restrictieve voedselinnamestoornis (ARFID), anorexia nervosa en boulimia nervosa.

First EET kit

De First EET kit tool verbindt expertise van zorgprofessionals rondom eetstoornissen. Kinderen en jongeren met een eetstoornis en hun naasten vinden op de website van de First EET Kit dan ook actuele en betrouwbare informatie over eerste hulp en ondersteuning tijdens het proces van herkennen, erkennen, vaststellen en behandelen van een eetstoornis.

Nu ook voor ggz-professionals en diëtisten

First EET kit is er nu ook voor andere betrokken professionals: diëtisten en ggz-professionals. Zij vinden op First EET kit een handig overzicht van algemene informatie, informatie over de psyche, somatiek en diëtiek. Ook vinden zij er er kennis over onder andere psycho-educatie, eerste stappen, co-morbiditeit en sondevoeding.

Samenwerking

K-EET, kinderartsen, ouders en kinderen ontwikkelden de First EET kit samen. Ook patiëntenvereniging WEET, NVK, NVvP, de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen zijn betrokken. Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie verspreidt de kennis van de First EET kit via LinkedIn.

Naar FirstEETkit.nl

Wat als een leerling een eetstoornis heeft?

Tags