Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Deze tools vind je op website ADHD en Druk Gedrag

Adhd Druk Gedrag

Overal verspreid tools vinden over ADHD en druk gedrag? Dat moest anders, vonden onderzoekers van Psychosociale ADHD en Gedragsproblemen Interventies (PAINT). Alle producten en informatie zijn nu te vinden via de website ADHD en Druk Gedrag. In dit artikel lees je over de highlights van deze website.

Juiste hulp, juiste interventies

Onderzoekers van PAINT willen dat meer kinderen met ADHD gedrag en hun omgeving toegang krijgen tot effectieve hulp. Daarom geven zij de wel en niet aanbevolen interventies meer bekendheid op één website.

Vier doelgroepen bereiken

De website ADHD en Druk Gedrag heeft informatie voor vier doelgroepen: ouders, professionals in het onderwijs, zorgprofessionals en gemeentes/beleidsmakers. De vier doelgroepen vinden er effectieve en niet-effectieve zorg voor ADHD-gedrag.

Op de website ADHD en Druk Gedrag vind je onder andere:

1. Animaties ADHD en druk gedrag

Een korte en heldere uitleg over de interventies die op dit moment evidence based zijn, kun je zien in de animaties. Bekijk de animaties voor gemeentes/beleidsmedewerkers en voor ouders.

2. Vlogs

Ben je nieuwsgierig naar het volgen van een training, maar weet je nog niet of het iets voor je is? Op de website vind je drie vlogs met ervaringsverhalen van mensen die een oudertraining of leerkrachttraining hebben gegeven of gevolgd.

Ouders en leerkrachten die graag directe tips ontvangen voor omgang met ADHD-gedrag kunnen deze drie vlogs bekijken.

3. Webinars over ADHD-gedrag

Voor ouder, leerkrachten en zorgprofessionals staat er een negen webinars klaar over thema’s als: feiten en fabels over ADHD-gedrag en ADHD-gedrag thuis. Deze webinars waren met ruim 100 live deelnemers een groot succes.

4. Bestaande inhoud

Ook bestaande producten van de Academische Werkplaats voor ADHD en Druk Gedrag kun je hier nu overzichtelijk vinden. Denk aan andere vlogs en webinars.

5. Factsheet ADHD en Druk Gedrag

Tot slot vind je een bijbehorende factsheet over ADHD en druk gedrag voor verschillende doelgroepen op de website.

Samenwerking

ADHD en Druk Gedrag is een samenwerking van onder meer: PAINT, Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, Oudervereniging Balans, Akwa GGZ en het Nederlands Jeugdinstituut (NJi). Alle samenwerkingspartners, vind je op de website van ADHDendrukgedrag.

Academische Werkplaats ADHD en druk gedrag

Logo Academische werkplaats ADHD en druk gedrag

Deze academische werkplaats probeert gepaste hulp bij druk gedrag en ADHD te stimuleren door onderzoek, onderwijs, beleid en praktijk dichter bij elkaar te brengen.

>> Website Academische werkplaats ADHD en druk gedrag

Tags