Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Bodymap tool UP! helpt jongeren gevoelens te uiten

Bodymap-tool Up

Jongeren van 16-25 jaar die het lastig vinden om te praten over hun psychische problemen met hun ggz-behandelaar, kunnen UP! de bodymap tool gebruiken om te tekenen. Ook kunnen jongeren en behandelaren feedback geven om de bodymap tool te verbeteren.

Hoe het werkt

UP! ondersteunt het spreken over beladen onderwerpen. De bodymap is een tekening van een lijf waarop jongeren iconen, tekst en foto’s kunnen laten zien wat hen bezighoudt en wat ze voelen in hun lichaam en hoofd.

Een chatrobot begeleidt

Een chatrobot leidt hen door de verschillende stappen van het maken van een bodymap heen. Vragen die voorbijkomen zijn: Waar heb je last van? Welk gezicht laat je aan de buitenwereld zien? Hoe ga je hiermee om? Wat helpt en ondersteunt je?

De bodymap bespreken

Na het beantwoorden van de vragen is de bodymap te printen en mee te nemen naar de behandelaar om met deze te bespreken.

Gebruik de tool

Jongeren kunnen de bodymap tool gratis gebruiken. Op de website van het Nivel lees je meer over de tool.

Help de tool verbeteren

Ben jij een jongere of behandelaar en heb je de tool al gebruikt? Dan kun je helpen de tool te verbeteren door jouw ervaringen te delen. Er is een vragenlijst voor jongeren en een vragenlijst voor behandelaren. Als dank voor het invullen van de vragenlijst maken jongeren kans op een van de cadeaubonnen.

Samenwerking

Het Nivel ontwikkelde de bodymap tool in samenwerking met Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie, Games for Health en JongPIT.

Tags