Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Slaap lekker

VGZ slaap lekker (behandelmethode)

Slaap lekker is een online (zelf)hulpprogramma waarmee je slaapproblemen in kaart brengt. Het programma omvat opdrachten, tips en coaching om slaapklachten te verminderen.

Doelstelling

Tijdens de online workshop leert iemand wat je kunt doen om beter te slapen. Door middel van tips en oefeningen kan iemand zelfstandig en anoniem aan de slag. Diegene leert waarom hij slecht slaapt. En krijgt oefeningen om in slaap te vallen. Slaap lekker geeft ook worden tips om de slaapkamer beter in te richten.

Doelgroep

Iedereen met slaapproblemen die daardoor ’s nachts vaak wakker ligt.

Vorm/methode

Slaapdeskundigen hebben het online programma ontwikkeld . Slaap lekker gaat in op de volgende onderwerpen:

  • Slaappatroon. Iedereen slaapt anders. Iedereen heeft ook andere behoeften, bijvoorbeeld afhankelijk van de leeftijd.
  • Piekeren en positief denken. Slecht slapen gaat vaak samen met piekeren. Maar hoe leer je positief denken?
  • Dagelijks ritme voor slaap. Regelmaat is belangrijk voor een goede nachtrust. Ook activiteiten en voeding hebben invloed op slaap.
  • Ontspanning. Door stress en spanning slaapt men slechter. Hoe kun je beter ontspannen?

Onderbouwing

De ontwikkelaars hebben Slaap lekker gebaseerd op inzichten uit de positieve psychologie, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Imaginatie en Rescripting Therapie (IRT), Oplossingsgerichte coaching en mindfulness. De kwaliteit van de modules van mirro wordt bevestigd door verschillende door het zorgveld erkende organisaties en instanties. Vrije Universiteit Amsterdam deed observationeel onderzoek.

Ontwikkelaars

Stichting mirro heeft de inhoud van deze module ontwikkeld door in samenwerking met experts op dit gebied en met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen.

Beschikbaarheid en kosten

Met een mirro-account krijg je toegang tot de zelfhulpmodules. Iemand kan ook via de zorgverzekering een uitnodiging krijgen.
>> Meer informatie over toegang tot de modules

VGZ slaap lekker (behandelmethode)