Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Webserie Loverboy Amsterdam

Fietsen Amsterdam

Een jonge gefrustreerde vader wil financieel succesvol zijn, zodat hij voor zijn dochtertje kan zorgen en zijn eigenwaarde kan herstellen. Maar hiervoor moet hij zijn morele grenzen steeds verder opschuiven. Ten einde raad besluit hij jonge vrouwen te ronselen als meedogenloze loverboy. De nieuwe webserie Loverboy Amsterdam vraagt aandacht voor seksuele uitbuiting vanuit het perspectief van de dader. “Hoe kiest iemand ervoor om zoiets te gaan doen?”

Acteur en filmmaker Cyriel Guds wil met de serie aandacht vragen voor seksuele uitbuiting, en sprak in de onderzoeksfase onder meer met een slachtoffer en een dader. Guds roept met Loverboy Amsterdam op tot bewustwording en actie: “Ikzelf heb de oplossing ook niet, maar ik wil het onderwerp weer actueel maken en dat jongeren ervan bewust zijn dat er nog altijd veel loverboys rondlopen,” vertelt hij in een interview met De Telegraaf.

Loverboy Amsterdam - deel 4

Terrance gaat voor het eerst aan het werk als loverboy. Voor zijn handlanger Soufie gaat hij nog veel te langzaam te werk. En raakt Terrance stiekem verliefd op zijn nieuwe slachtoffer?

Bekijk Loverboy Amsterdam - deel 4

``De term ‘loverboy’ is eigenlijk achterhaald. Het doet denken aan het klassieke plaatje van het inpalmen van het slachtoffer door het leggen van een emotionele band. We zien al langere tijd dat de methodes van mensenhandelaren steeds meedogenlozer en gewelddadiger worden, met een keiharde focus op het doel: geld en macht. Deze serie geeft daar een goed beeld van.``

Johannes Dijkstra, teamleider Chat met Fier

Bekijk hier de eerdere afleveringen

Loverboy Amsterdam - deel 1

In de eerste aflevering maken we kennis met Terrance: een jonge vader die financieel succesvol wil zijn, zodat hij voor zijn dochtertje kan zorgen en zijn eigenwaarde kan herstellen.

Loverboy Amsterdam - deel 2

De wanhopige Terrance raakt verder in financiële schulden, belandt op straat en wordt verleid om te werken als loverboy. Kan hij de verleiding weerstaan, of kiest hij voor het snelle geld?

Loverboy Amsterdam - deel 3

Terrance krijgt de eerste paar (harde) lessen van zijn mentor Soufie Daarnaast probeert Terrance zijn straatleven te balanceren met zijn rol als vader voor zijn dochter.

Loverboy Amsterdam - deel 2

De wanhopige Terrance raakt verder in financiële schulden, belandt op straat en wordt verleid om te werken als loverboy. Kan hij de verleiding weerstaan, of kiest hij voor het snelle geld?

Chat met Fier

Fier Logo

>> Chat (anoniem) met een hulpverlener van Fier

Voor iedereen die te maken heeft (gehad) met geweld, misbruik of uitbuiting.

LVB & Uitbuiting

Themapagina van het Landelijk Kenniscentrum LVB over jongeren met een licht verstandelijke beperking als slachtoffers van uitbuiting

>> Naar het Landelijk Kenniscentrum LVB

De serie Loverboy Amsterdam is nog volop in ontwikkeling. Het Kenniscentrum vult dit bericht gaandeweg aan met nieuwe afleveringen en informatie.

Tags