Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

De Vraagbaak: nieuw jongerenpanel van NJR en Kenniscentrum

Jongeren praten koffie

“Als je één ding zou mogen veranderen aan de zorg voor kinderen en jongeren met psychische klachten, wat zou dat dan zijn?” Dit is de eerste vraag die het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie en NJR Hoofdzaken stelden aan De Vraagbaak: een nieuw onderzoekspanel van jongeren die ervaring hebben met (hulp bij) psychische kwetsbaarheden.

NJR Hoofdzaken en het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie hebben De Vraagbaak samen opgericht. Het onderzoekspanel bestaat uit een grote groep jongeren en jongvolwassenen, en verzamelt ervaringskennis over mentale gezondheid, psychische kwetsbaarheden en behandeling in de jeugd-ggz en/of ggz voor jongvolwassenen. Jongeren en jongvolwassenen van 16 jaar en ouder kunnen zich opgeven voor De Vraagbaak.

De resultaten van De Vraagbaak zijn bestemd voor hulpverleners, beleidsmakers, onderzoekers en docenten. De inzichten die het panel oplevert kunnen helpen om de zorg voor jongeren en jongvolwassenen te verbeteren. De Vraagbaak werkt met online vragenlijsten, en verwerkt deze anoniem.

Wat zou jij veranderen aan de zorg?

Als je één ding zou mogen veranderen aan de zorg voor kinderen en jongeren met psychische klachten, wat zou dat dan zijn? Het Kenniscentrum en de NJR legden deze vraag voor aan De Vraagbaak.

Bekijk de antwoorden van de jongeren

Meer ervaringskennis voor betere jeugdhulp

De NJR en het Kenniscentrum werkten al samen op het gebied van ervaringskennis. Zo werken ervaringsdeskundige jongeren samen met professionals mee aan de praktijkstandaarden en kennisdossiers van het Kenniscentrum. Het nieuwe dossier Jeugd-ggz voor kinderen van ouders met een kwetsbaarheid is bijvoorbeeld volledig ontwikkeld in samenwerking met NJR Hoofdzaken.

Van 14 tot en met 18 juni 2021 organiseren de NJR, het Kenniscentrum, het NJi en de BGZJ Listen Up, een (online) week over jongerenparticipatie en ervaringsdeskundigheid in de jeugdzorg. Zowel jongeren als professionals kunnen zich hiervoor inschrijven.

Wil jij ook meedenken over de GGZ voor jongeren en jongvolwassenen? Join het team: De Vraagbaak! Meld je snel aan!

Bekijk meer informatie en infographics

Meer weten over De Vraagbaak?

Ook meedenken over de GGZ voor jongeren en jongvolwassenen? De Vraagbaak, join the team!

Website van de NJR

Stuur een mail naar Celesta Kasper