praktijkvoorbeeldThemabijeenkomst: Dwang bij kinderen Als ouder van een kind met dwang kun je voor duivelse dilemma’s komen te staan. Over deze vragen en dilemma’s gaat het in deze themabijeenkomst.
praktijkvoorbeeldSymposium over doorgaand misbruik tot in de volwassenheid Dit symposium richt zich op doorgaand misbruik: geweld dat doorgaat tot in de volwassenheid, georganiseerd en transgenerationeel van aard.
praktijkvoorbeeldOnderzoek: hoe ervaren jongeren informatie over psychische problemen op sociale media? Werk jij mee aan een onderzoek naar hoe jongeren informatie op sociale media over psychische problemen ervaren?
praktijkvoorbeeldWat is belangrijk in het diagnosticeringsproces? De Vraagbaak adviseert. Hoe ervaren jongeren met psychische klachten het proces van diagnosticeren? Wat werkt en welke adviezen hebben ze? 35 jongeren en jongvolwassenen van gemiddeld 23 jaar delen hun ervaringen. De rapportcijfers laten zien dat het beter kan! In dit artikel lees je de tips van het Vraagbaak jongerenpanel.
praktijkvoorbeeldIntensieve behandelweek voor kinderen met dwang Heeft jouw kind last van een dwangstoornis? Levvel organiseert een intensieve behandelweek voor kinderen en jongeren met dwangklachten.
praktijkvoorbeeldHoe werkt de nieuwe Wet Seksuele Misdrijven? De nieuwe Wet seksuele misdrijven beschermt slachtoffers van seksueel geweld en seksueel grensoverschrijdend gedrag strafrechtelijk beter. Meer vormen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, ook online, zijn strafbaar en straffen zijn verhoogd. De nieuwe wet geldt sinds 1 juli 2024.
praktijkvoorbeeldPromotieonderzoek: Positief effect gezond voedingspatroon bij kinderen met ADHD Uit de uitkomsten van het TRACE-onderzoek blijkt dat het aanbieden van een gezond voedingspatroon als behandeling voor kinderen met ADHD vaker tot een verbetering van ADHD-symptomen leidt dan een eliminatiedieet.
praktijkvoorbeeldOproep jongeren: verbeter de jeugd-ggz met jouw ervaring bij NJR Nationale Jeugdraad (NJR) roept jongeren tussen de 16 en 26 jaar met ervaring met de geestelijke gezondheidszorg (jeugd-ggz) op om de zorg te verbeteren. Samen met leeftijdsgenoten kunnen zij positieve impact maken bij het Hoofdzaken-jongerenpanel van NJR.
praktijkvoorbeeldBodymap tool UP! helpt jongeren gevoelens te uiten Bodymap tool UP! geeft jongeren met psychische problemen inzicht in hun gevoelens, om deze gemakkelijker met hun behandelaar te bespreken.
praktijkvoorbeeldK-EET bouwt door aan Eetstoornissennetwerk ‘We moeten kinderen en jongeren met een eetstoornis eerder herkennen, beter begrijpen en beter behandelen’, luidt de missie van K-EET, de landelijke ketenaanpak eetstoornissen bij kinderen en jongeren. Sinds 2019 werkte K-EET aan dit doel, aanvankelijk als driejarig programma. Er is nog genoeg te doen, en daarom bouwt K-EET door tot en met 2026.