Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Nieuwe bestuurders Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Professionals overleggen aan een tafel

Het bestuur van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie wisselt gedeeltelijk van wacht. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 23 juni 2020 trad bestuurslid Lilian Tham officieel aan als nieuwe bestuursvoorzitter, en stelden Ramón Lindauer en Marco Bottelier zich voor als nieuwe bestuursleden.

Maak via korte interviews kennis met nieuwe bestuursleden Lindauer en Bottelier. Lilian Tham stelt zich als kersverse bestuursvoorzitter voor samen met Hein Rijkenberg, die in april 2020 startte als interim-directeur bij het Kenniscentrum.

Nieuwe bestuursleden

Marco Bottelier: Kennis, een belangrijke verbindende schakel

“Wat bindt ons en wat is het belang van ons vak in de toekomst? Dat is volgens mij in elk geval dat we onze kennis en ervaring verzamelen, bundelen en beschikbaar stellen aan behandelaars, cliënten, ouders. Maar ook al die partijen waarmee we sinds de transitie samenwerken. Daar wil ik me graag voor inzetten als bestuurslid.”

Lees verder

Marco Bottelier

Ramón Lindauer: ``Belangrijk dat we van ons laten horen``

“Er is veel maatschappelijke discussie over de organisatie van de jeugdhulp. Dat is prima en daarom is het belangrijk dat wij als kinder- en jeugdpsychiatrie van ons laten horen. We doen ons uiterste best, ontplooien heel veel activiteiten, maar zijn te weinig zichtbaar. Het Kenniscentrum met zijn geweldige website en kwaliteiten kan daarin een belangrijke rol spelen. Daarvoor wil ik me graag inzetten.”

Lees verder

Ramon Lindauer Web

Nieuwe voorzitter en directeur

Lilian Tham en Hein Rijkenberg: ``We hebben elkaar nodig``

Het bestuur heeft niet alleen een nieuwe samenstelling, er is sinds april 2020 ook een nieuwe directeur bij het Kenniscentrum. “Met zoveel wisselingen leek het me voor de continuïteit goed me te kandideren als voorzitter”, verklaart Lilian Tham haar stap. Zij draait al langer mee, zo’n dikke twee jaar. En de nieuwe directeur Hein Rijkenberg: “Zo’n nieuw, fris team biedt volop kansen voor het Kenniscentrum in deze enerverende tijden.”

Lees het interview

Lilian Tham
Foto van Hein Rijkenberg

Afscheid Jan Buitelaar en Robert Vermeiren

"Dit Kenniscentrum is een prima exportproduct"

De nieuwe bestuurders treden in de voetsporen van oud-voorzitter en -secretaris Jan Buitelaar en Robert Vermeiren, die 23 juni afscheid namen van het bestuur.

Lees het afscheidsinterview met de vertrekkende bestuurders

Tags