Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Afscheid bestuursleden Jan Buitelaar en Robert Vermeiren

Logo van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie - kleur - voor online gebruik.jpg

Twee vaandeldragers van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie nemen afscheid: prof. dr. Jan Buitelaar (Karakter) en prof. dr. Robert Vermeiren (Curium-LUMC). Zij hebben zich jarenlang ingezet voor het Kenniscentrum en zijn taak: bijdragen aan de beste specialistische jeugdhulp voor kinderen met ernstige psychische problemen.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 23 juni namen het Kenniscentrum en leden afscheid van Buitelaar en Vermeiren. Bekijk hieronder een afscheidsvideo en lees een interview met de twee oud-bestuurders, waarin zij vooruitblikken op de toekomst van het Kenniscentrum.

Jarenlange inzet

Jan en Robert hebben veel meegemaakt bij het Kenniscentrum. Op basis van wetenschappelijke onderbouwing, aangevuld met praktijkkennis van behandelaars en ervaringskennis van ouders en jongeren, zijn er nu praktijkstandaarden voor vrijwel alle voorkomende ernstige psychische problemen. Zij gaven richting tijdens een turbulente periode van transitie en transformatie. Daarnaast is het netwerk van het Kenniscentrum enorm gegroeid. Dit had nooit gekund zonder de inbreng en het statuur van Jan en Robert.

Vanuit het uitgebreide netwerk en het bureau van het Kenniscentrum zeggen wij: “Wij staan op de schouders van reuzen. Enorm bedankt voor jullie jarenlange inzet.”

Afscheidsvideo

Afscheidsinterview

Het Kenniscentrum heeft Jan en Robert samen geïnterviewd. In dat gesprek keken ze terug op het verleden, duiden zij het heden en richten zij de blik op toekomst van het Kenniscentrum en de brede jeugdhulp. Een bestuur bestaat uit dynamiek, en ook afzwaaien is dynamisch. Zo maak je ruimte voor nieuwe inzichten, vinden prof. dr. Jan Buitelaar (67), hoogleraar Psychiatrie en Kinder- en jeugdpsychiatrie aan de Radboud Universiteit en prof. dr. Robert Vermeiren (52), hoogleraar Kinder- en jeugdpsychiatrie en directeur Patiëntenzorg van Curium-LUMC. Ze nemen met trots afscheid. Vermeiren na 13 jaar, Buitelaar na acht. Wat staat er op hun wensenlijst voor de toekomst van hun geliefde Kenniscentrum?

Lees het interview

Robert Vermeiren
Jan Buitelaar

De nieuwe bestuurders van het Kenniscentrum

Nieuwe bestuursvoorzitter Lilian Tham en bestuursleden Marco Bottelier en Ramón Lindauer treden in de voetsporen van Jan Buitelaar en Robert Vermeiren.

Maak kennis met de nieuwe bestuurders

Tags