Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Infographics: toepasbare kennis over vier actuele jeugdhulpthema’s

Meisje kijkt door vergrootglas

Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, het Landelijk Kenniscentrum LVB en het Nederlands Jeugdinstituut werken intensief samen aan kennisontwikkeling. Het doel? Professionals van toepasbare kennis en handvatten voorzien, waarmee zij kinderen en jongeren met psychische problemen en/of een licht verstandelijke beperking zo goed mogelijk kunnen helpen. Recent ontwikkelde kennis en tools staan nu op een rij in vier infographics. 

De infographics focussen op actuele thema’s in het jeugdveld:

Integrale jeugdhulp

Wat werkt wel en niet bij integrale hulp aan gezinnen? Hoe pakken andere organisaties het aan? En hoe werkt leiderschap bij integraal werken? Bekijk op deze infographic projecten, initiatieven en ontwikkelingen op dit gebied.

Button Integrale Jeugdhulp

Op weg naar volwassenheid

Als jongeren volwassen worden, verandert hun leven én de zorg die ze ontvangen. Welke vaardigheden heb je nodig om ze daarbij te ondersteunen? Kennis en tools voor professionals die werken met jongeren in deze levensfase.

Button Op Weg Naar Volwassenheid

Suïcidepreventie bij jongeren

Hoe herken je suïcidaal gedrag, en hoe ga je er vervolgens mee om? En hoe houd je rekening met een LVB in signalering, aanpak en preventie? Op deze infographic vind je kennis over suïcidepreventie uit de praktijk van de jeugd-ggz en de LVB-jeugdzorg.

Button Suicidepreventie Jongeren

Tools voor wijkteams

Gratis, concrete en beproefde tools voor wijkprofessionals. Op deze infographic vind je er tien, gericht op kinderen en jongeren met psychische problemen en/of een LVB.

Button Tools Voor Wijkteams

Op de hoogte blijven van nieuwe kennis, projecten en tools die bijdragen aan betere psychiatrische hulp voor kinderen en jongeren?

Ontvang maandelijks Kennisnieuws in je mailbox
Volg ons op LinkedIn

Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, het Landelijk Kenniscentrum LVB en het Nederlands Jeugdinstituut ontwikkelen, bundelen en verspreiden samen kennis en tools, waarmee professionals hun dagelijkse praktijk versterken. Zo werken de kennisinstituten aan de beste hulp voor kinderen en jongeren met ernstige psychische problemen en/of een LVB. Deze samenwerking wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Ministerie van VWS. De infographics zijn ontworpen door Studio Black.

Academische Werkplaats Kajak

Academische Werkplaats Kajak - logo

De Academische Werkplaats Kajak draagt bij aan betere hulp voor mensen met een licht verstandelijke beperking en psychische problemen.

Naar de Academische Werkplaats Kajak
Handreikingen en andere praktisch toepasbare producten van Kajak

Landelijk Kenniscentrum LVB

Het Landelijk Kenniscentrum LVB ontwikkelt en deelt kennis over de persoonlijke ontwikkeling, opvoeding en maatschappelijke participatie van mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB).
Naar de website

Tags