agendaJaarlijks Congres: Psychotrauma bij kinderen en jong volwassenen Op het Jaarlijks Congres Psychotrauma bij kinderen en jongvolwassenen krijg je inzichten om jeugdigen met psychotrauma mee te steunen. Ook doe je recente en evidence based kennis op over trauma om vanuit jouw rol als hulpverlener of onderwijsprofessional te begeleiden. EvenementDatum: 11-10-2023Direct aanmeldenLocatie: Hotel Pullman Cocagne, Eindhoven Bereken uw route
pagePsychotische stoornissen bij kinderen en adolescenten Betrouwbare kennis over de diagnose en behandeling van psychotische stoornissen bij kinderen en adolescenten. Professionals in de jeugd-ggz krijgen inzicht in onder andere: klinisch beeld, etiologie, prevalentie, comorbiditeit, diagnostiek, behandeling, en beloop en prognose.
pageBorderline persoonlijkheidsstoornis bij kinderen en adolescenten Betrouwbare kennis over de diagnose en behandeling van borderline persoonlijkheidsstoornis (BPS) bij kinderen en adolescenten. Professionals in de jeugd-ggz krijgen inzicht in onder andere: klinisch beeld, etiologie, prevalentie, comorbiditeit, diagnostiek, behandeling, en beloop en prognose.
pageK-EET verbetert de hulp voor kinderen en jongeren met een eetstoornis Binnen K-EET werken professionals en ervaringsdeskundigen samen aan oplossingen voor hardnekkige problemen in de ‘keten’ van eetstoornissen.
pageDepressie bij kinderen en adolescenten (stemmingsstoornis) Betrouwbare kennis over de diagnose en behandeling van depressie bij kinderen en adolescenten. Professionals in de jeugd-ggz krijgen inzicht in onder andere: klinisch beeld, etiologie, prevalentie, comorbiditeit, diagnostiek, behandeling, en beloop en prognose.
nieuwsExtra groepen van start voor korte, intensieve training Tackle Your Tics Tics behandelen met een korte, intensieve groepstraining lijkt zinvol, blijkt uit het nog lopende onderzoek naar Tackle your Tics. In de eerste helft van 2022 starten er extra groepen, waarvoor ouders en kinderen zich kunnen aanmelden.
nieuwsBegrijp je medicijn: dé online vraagbaak over medicatie voor jongeren Het vernieuwde Begrijp je medicijn is dé online wegwijzer op het gebied van medicatie in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Jongeren en ouders vinden hier betrouwbare, toegankelijke informatie en praktische tips: hoe kies je voor, praat je over en leef je met je medicijn?
nieuwsGenderdiversiteit: nieuw kennisdossier Genderdiversiteit verdient en krijgt steeds meer aandacht op allerlei terreinen. Omdat dit onderwerp ook de jeugd-ggz raakt, heeft het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie een nieuw kennisdossier opgesteld.
nieuwsEffectieve behandeling ADHD en druk gedrag Er is bij scholen, ouders en gemeenten een kennistekort over effectieve behandelmethodes voor ADHD en druk gedrag. Barbara van den Hoofdakker deed vanuit het consortium PAINT (Psychosociale ADHD-interventies) onderzoek naar twee groepen trainings- en behandelprogramma’s.
pageDialoogmodel Methode gericht op het bevorderen van afstemming, overeenstemming en samenwerking tussen hulpvragers en hulpverleners bij complexe zorgproblematiek.