Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Tackle Your Tics: in groepsvorm leren omgaan met tics

Proefschrift Annet Heijerman Tackle Your Tics

Wat als je last hebt van tics en in een paar dagen heel veel therapie krijgt, samen met andere kinderen en jongeren? Annet Heijerman-Holtgrefe promoveerde 22 september 2023 op een onderzoek naar de effectiviteit van deze behandeling: Tackle your Tics. Het Kenniscentrum feliciteert Annet met het prachtige resultaat!

Samen met anderen

Voor kinderen en jongeren kan het lastig zijn om gedragstherapie vol te houden. Vooral omdat ze het alleen bij de therapeut zitten en thuis oefenen, week in, week uit.

Tackle Your Tics onderzocht hoe dat anders kan. In een paar dagen tijd krijgen de jongelingen veel therapie, samen met andere kinderen en jongeren. Is het praktisch, werkt het sneller dan wekelijkse therapie in je eentje?

Onderzoek

Een team van experts en ervaringsdeskundigen onderzocht of deze behandelvorm in de praktijk goed werkt voor jongeren van 9 tot 17 uit heel Nederland, die last hebben van tics en daaraan graag wat willen doen.

Samenwerking

In dit onderzoek werkten wetenschappers en behandelaren van Levvel, Accare en Yulius Academie samen met ervaringsdeskundigen van Stichting Gilles de la Tourette. De ervaringsdeskundigen werkten gedurende het hele onderzoek mee en vervullen meerdere belangrijke rollen.

Onderzoek: Tackle Your Tics

Tackle Your Tics is een korte, intensieve exposure-therapie voor kinderen met ticstoornissen. Er loopt een onderzoek naar de effectiviteit van Tackle Your Tics, met veelbelovende eerste resultaten.

>> Blijf op de hoogte van dit project en het vervolg

>> Download de flyer van Tackle your Tics

Tags