Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Lunchsessie voor wijkteamprofessionals: Bodymap tool UP!

Bodymap-tool Up

Volg de korte online lunchsessie over ‘Bodymaptool UP!’, een handige tool waarmee wijkteamprofessionals met jongeren in gesprek kunnen over hun gevoelens, gedachten en ervaringen. Het Kenniscentrum verzorgt de online lunchsessie op donderdag 22 augustus 2024, als onderdeel van de bijdrage aan Wijkteams Werken Met Jeugd.

Overzicht in beeld

De gesprekstool UP! helpt jongeren (16-25 jaar) met mentale problemen en hun behandelaar om te praten over moeilijk bespreekbare onderwerpen rondom mentale gezondheid. Met UP! maken jongeren een bodymap: een afbeelding van een lijf, waarop ze met foto’s, tekeningen en tekst in kaart brengt wat ze voelen. Dit helpt de jongere om overzicht te krijgen over gebeurtenissen en gevoelens. Met de Bodymap laten jongeren aan hun behandelaar zien wat ze moeilijk onder woorden kunnen brengen.

Hoe de tool werkt

UP! heeft als doel om jongeren met een psychische aandoening meer inzicht te geven in wat ze voelen, wanneer ze dat voelen en waar ze dat voelen in hun lijf. De jongere vult de tool alleen of samen met de professional in, waarna ze de bodymap en de geleerde lessen daaruit met elkaar bespreken. Daarmee draagt het instrument aan een beter gesprek tussen jongeren en hun behandelaars.

Voor wie

UP! is ontwikkeld in samenwerking met én voor jongeren met ernstige psychische problemen. De tool is ook geschikt voor jongeren met mildere klachten. Het is te gebruiken door alle jongeren met mentale problemen die meer overzicht willen over wat ze voelen en daarover willen praten met hun behandelaars. Het is specifiek ontwikkeld om gevoelige onderwerpen bespreekbaar te maken.

Meer weten?

Meer weten over hoe jij de Bodymaptool UP! kunt inzetten? We zien je graag op donderdag 22 augustus 2024 van 12.00-12.30 uur.

Meer informatie over de Bodymaptool UP! vind je op de website van het Nivel.

Het consortium Wijkteams Werken Met Jeugd verzorgt de lunchsessies. Meer tools bekijken? Ga naar Wijkteamswerkenmetjeugd.nl.

Tags