Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Goed in je vel

Goed in je vel - Behandelmethode ALK/SOLK

Goed in je vel is een behandelmethode ontwikkeld voor jongeren van 12 tot 16 jaar die last hebben van somatisch symptoomstoornis (ALK, SOLK). Goed in je vel bestaat uit een trainershandleiding en een werkboek voor de jongeren.

Doel

Het doel van Goed in je vel is dat jongeren op een andere manier met hun klachten leren omgaan, zodat ze minder beperkingen ervaren in hun dagelijks functioneren.

Voor wie?

Goed in je vel is bestemd voor orthopedagogen, psychologen en gz-psychologen die met jongeren met aanhoudende lichamelijke klachten (ALK) werken. Deze behandelmethode is geschikt voor ziekenhuizen, ggz-instellingen, revalidatiecentra, huisartsen en wijkteams.

Inhoud behandeling

Deze behandelmethode leert jongeren vaardigheden waarmee ze hun onduidelijk lichamelijke klachten beter kunnen hanteren vanuit principes van de cognitieve gedragstherapie:

  • observeren en registreren
  • ontspannings- en visualisatieoefeningen
  • constructief denken
  • gedragsmanagement

Opbouw Goed in je vel

De behandeling bestaat uit zes bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst. Door de heldere structuur van de stappen is Goed in je vel ook inzetbaar als richtsnoer voor individuele behandelingen.

Ontwikkeling behandelmethode

Goed in je vel is ontwikkeld bij de vakgroep Kindergeneeskunde van het Albert Schweitzer ziekenhuis te Dordrecht.

Goed in je vel - Behandelmethode ALK/SOLK

Auteur: vakgroep Kindergeneeskunde van het Albert Schweitzer ziekenhuis te Dordrecht.

Uitgever: BOOM uitgevers
ISBN: 9789089533302

Auteur: vakgroep Kindergeneeskunde van het Albert Schweitzer ziekenhuis te Dordrecht. Uitgever: BOOM uitgevers ISBN: 9789089533302

Link1: