Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Vacature senior projectleider

Jongen schrijft op een schoolbord

Ben jij een ervaren professional met inhoudelijke kennis en behandelervaring in de specialistische jeugdhulp? Lijkt het je interessant om ook bij te dragen aan kennisontwikkeling en -bundeling op landelijk niveau? Ligt jouw uitdaging in de het initiëren en aansturen van onderzoeken en projecten om de kwaliteit van de jeugdhulp te verbeteren? Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie zoekt een senior projectleider.

Jongen schrijft op een schoolbord

Let op: het is ook mogelijk dat je deze functie deelt met een collega. Zo kun je het bijvoorbeeld combineren met bijvoorbeeld een baan als behandelaar of een promotietraject. Meer hierover lees je hieronder.

Over het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie zet zich in voor de beste jeugdhulp aan kinderen en jongeren met ernstige psychische problemen. De experts van het Kenniscentrum zijn behandelaars, onderzoekers, ouders en kinderen in de specialistische jeugdhulp. Met elkaar ontwikkelen, bundelen en vertalen wij betrouwbare kennis over de kinder- en jeugdpsychiatrie en maken deze praktisch toepasbaar. Professionals, ouders en jongeren beschikken zo over betrouwbare informatie, die hen helpt om bijvoorbeeld gezamenlijk te beslissen over de keuze van de behandeling.

Het Kenniscentrum is een landelijke netwerkorganisatie georganiseerd in een vereniging met leden en is gevestigd in Utrecht.

Meer informatie over het Kenniscentrum

Inhoud van de functie

Als senior projectleider ontwikkel, bundel en verspreid je, samen met experts uit het veld, wetenschappelijke kennis over de grote thema’s binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. Deze kennis bundel je in praktijkstandaarden en kennisdossiers gericht op professionals, ouders, jongeren en leerkrachten. Daarnaast heb je zicht op relevante projecten en onderzoeken in de sector. Je bent in staat om de nieuw verkregen inzichten in het veld te vertalen naar kennisproducten. Verder ontwikkel je vernieuwende projectplannen en kennisprogramma’s vanuit een praktische kennisbehoefte/vraag. Je treedt op als coördinator van deze projecten.

Bekijk hier de lopende projecten bij het Kenniscentrum

Als projectleider neem je plaats in werkgroepen of klankbordgroepen bij externe projecten en kennisconsortia. Daar vertegenwoordig je de specialistische jeugdhulp en maak je verbinding met andere experts uit het netwerk van het Kenniscentrum. Een belangrijk deel van je werk voer je uit in samenwerking met externe kennispartners, zoals Landelijke Kenniscentrum LVB, NJi, NJR, Pharos, het Trimbos-instituut etc.

Bekijk hier een overzicht van de kennispartners van het Kenniscentrum

Wat ga je doen?

Je bent in deze functie verantwoordelijk voor:

 • Ontwikkelen en leiden van projecten en kennisprogramma’s
 • Aanvragen van subsidies, in samenwerking met experts van het Kenniscentrum
 • Deskresearch, informatie analyseren en vertalen in toepasbare kennis voor de praktijkstandaarden en kennisdossiers van het Kenniscentrum
 • Organiseren en voorbereiden van expertmeetings, conferenties en webinars
 • Onderhouden van het bestaande netwerk van experts en het opbouwen van nieuwe relevante contacten
 • De samenwerking bevorderen met voor het Kenniscentrum relevante organisaties
 • Vragen beantwoorden van ouders, jongeren en professionals die binnenkomen via het reactieformulier op de website
 • In brede zin bijdragen aan de kerntaken en positionering van het Kenniscentrum

Wat jij meeneemt naar ons team:

 • Je bent universitair opgeleid in de kinder- en jeugdpsychiatrie of -psychologie, pedagogiek, gezondheidswetenschappen of een aanverwant vakgebied. Het is een pré als je bent gepromoveerd in een van deze gebieden.
 • Je hebt behandelervaring in de specialistische jeugdhulp. Het is een pré als je ook kennis van of ervaring hebt met de ontwikkeling van richtlijnen of protocollen.
 • Je bezit over sterke projectmanagementvaardigheden en de rol als projectleider past je goed. Daarmee weet je anderen te activeren en motiveren, hou je overzicht over de voortgang van meerdere projecten tegelijk en stuur je deze waar nodig bij.
 • Je bent analytisch, werkt zelfstandig en doortastend.
 • Je bent communicatief sterk, een echte teamspeler en je zoekt graag intern en extern de samenwerking op.
 • Je bent een creatieve en oplossingsgerichte denker, vertaalt knelpunten in kansen en mogelijkheden.
 • Je beschikt aantoonbaar over een goede schrijfvaardigheid.
 • Je bent op de hoogte van recente ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en bent gericht op het bijhouden ervan door middel van bijscholing.

Wat het Kenniscentrum jou biedt

Je kunt beginnen vanaf 1 september 2024. Dit kan in één functie van 32 uur per week of twee functies van 8 tot 24 uur per week. De geschiktheid van de kandidaten en de individuele beschikbaarheid qua tijd bepalen hoe we de functie(s) invullen. Jouw salaris volgt de cao-ggz schaal 65, de inschaling is afhankelijk van je opleiding en ervaring.

Solliciteren?

Stuur je cv en motivatie voor 25 juni 2024 op naar Marjolein Mutsaerts via info@kenniscentrum-kjp.nl.

Als je een uitnodiging voor een gesprek krijgt, dan zal dat plaatsvinden op 27 juni of 2 juli. Ook bij vragen kun je natuurlijk contact opnemen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.