Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Brainwiki opfrissen en uitbreiden

Meisje rent langs graffitimuur

Brainwiki is een goedbezochte bron van kennis over psychische problemen en kinder- en jeugdpsychiatrie. Nu eens niet vanuit het perspectief van de professional: al jaren verschaft Brainwiki informatie gericht op jongeren, in hun eigen taal. In 2016 heeft Brainwiki een update gekregen.

Meisje rent langs graffitimuur

Toegankelijke content: veel onderdelen van Brainwiki werden toegankelijker. De websitestructuur is ‘platter’ en alle content is bereikbaar in maximaal drie kliks.

Twee nieuwe onderdelen:

  1. Hulp: kinderen die in directe psychische nood zijn, kunnen zien waar ze terecht kunnen.
  2. Online generieke zelftest: in samenwerking met Mindmasters is er nu een generieke online zelftest beschikbaar (gebaseerd op de SDQ-vragenlijst). Als een jongere een verhoogd risico op een psychisch probleem heeft, kan hij of zij via WhatsApp of e-mail communiceren met een coach, die verdere adviezen geeft en eventueel doorverwijst naar psychische zorg.

Opgefriste vormgeving: Brainwiki kreeg een opgefrist uiterlijk, terwijl het herkenbaar bleef als Brainwiki. Het ontwerp is strakker, met meer witruimte en herkenbare elementen, wat de leesbaarheid ten goede is gekomen.

Voor iedereen, op elk apparaat: Brainwiki is volledig responsive gemaakt, zodat hij er goed uitziet en prettig werkt voor alle gebruikers op alle apparaten.

>> Download de flyer ‘Ontdek Brainwiki’

Dit project is afgerond

Voor vragen kunt u contact opnemen via info@kenniscentrum-kjp.nl.