Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Nieuwe podcast over autisme

Meisje Hond

Jacintha Batenburg lanceerde op 20 juli de podcast ‘Rond Autisme’. Ze heeft zelf een zoon met autisme en een verstandelijke beperking. Het doel van de podcast is om ouders van kinderen met autisme te ondersteunen.

Met 33 jaar ervaring geeft Jacintha mensen zoals haar zoon een stem en biedt ouders een platform. “Hopelijk kunnen zij hierdoor meer steun en begrip krijgen van hun omgeving”, aldus Jacintha.

In de podcastserie vinden openhartige gesprekken plaats. Hieruit ontstaat een beeld van het leven met een kind met autisme vanuit het perspectief van de moeder, vader en zussen. Ook experts, gedragsdeskundigen en ervaringsdeskundigen komen aan het woord. Experts zoals Prof. Dr. Rutger Jan van der Gaag, gedragsdeskundigen zoals Drs. Hettie Youstra en ervaringsdeskundigen zoals Aaltje van Zweden aan het woord. De podcast heeft ook een interactief element: andere ouders kunnen vragen stellen of zelf spreken in de podcast.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de podcast contact op met Jacintha Batenburg via jm.batenburg@live.nl.

E-learning: Autisme en slaap

De e-learning Autisme en slaap helpt professionals slaapproblemen bij jonge kinderen (6-12 jaar) en jongeren (12-18 jaar) tijdig te signaleren en tot de juiste behandeling te komen.