Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Autisme en slaap: volg de gratis e-learning

Kinderen spelen slaapkamer vensterbank

Werk jij met gezinnen met een kind van 6 tot 12 jaar of jongeren van 12 tot 18 jaar met de diagnose ‘autisme en slaapproblemen’? Volg dan de nieuw verschenen e-learning ‘Autisme en slaap’. Na deze e-learning weet je slaapproblemen bij autisme beter te signaleren en de juiste behandeling in te zetten.

Op tijd signaleren

Slaapproblemen spelen bij kinderen en jongeren met de diagnose autisme vaak een grotere rol dan gedacht. Daarom is het belangrijk de problemen op tijd te herkennen en de juiste begeleiding te bieden.

De juiste behandeling

Na het volgen van de e-learning weet je slaapproblemen en -stoornissen bij kinderen en jongeren met autisme beter te signaleren. Ook kun je de juiste behandeling inzetten, die rekening houdt met de specifieke kenmerken van deze kinderen en jongeren. Voor beide leeftijdsgroepen is er een verschillend handelingsrepertoire.

Accreditatie

Het volgen van de e-learning duurt vier uur. Je kunt hiervoor accreditatiepunten verdienen.

Account en inloggen

Voor je de e-learning kan volgen, moet je eerst een account aanmaken. Dat kan via dit stappenplan. Na het aanmaken van een account, kun je inloggen en de e-learning volgen.

Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie ontwikkelde de e-learning in samenwerking met Regionaal Autisme Centrum en Kinderslaapexpert. SGS Fonds en Stichting Jong financierden de e-learning.

E-learning: Autisme en slaap

De e-learning Autisme en slaap helpt professionals slaapproblemen bij jonge kinderen (6-12 jaar) en jongeren (12-18 jaar) tijdig te signaleren en tot de juiste behandeling te komen.

Tags