Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Marjan ter Avest wordt nieuwe directeur Kenniscentrum

Meisjes samenwerken klas

Marjan ter Avest wordt de nieuwe directeur van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Ter Avest neemt per 1 januari 2024 het stokje over van de huidige directeur Hein Rijkenberg. 

Oud-directeur MIND

Het bestuur van het Kenniscentrum is verheugd over deze benoeming. Voorzitter Lilian Tham: “Marjan Ter Avest heeft jarenlange bestuurlijke ervaring in de ggz. Zij was tot 2022 de directeur-bestuurder van MIND, een maatschappelijke organisatie die de mentale gezondheid in Nederland bevordert en opkomt voor de belangen van mensen die psychische problemen ervaren. Marjan is met haar kennis en netwerk van grote waarde voor ons. Samen werken we graag verder aan de best mogelijke jeugdhulp voor kinderen en jongeren met ernstige psychische problemen.”

Best mogelijke jeugdhulp

Marjan ter Avest: “Ik kijk uit naar mijn start bij het Kenniscentrum. De kinder- en jeugdpsychiatrie is een prachtige sector die volop in beweging is en voor grote uitdagingen staat. Er werken gedreven en deskundige professionals, die voor zoveel jeugdigen, ouders en gezinnen het verschil maken. Hoe mooi is het om hieraan een bijdrage te mogen leveren.”

Afscheid Hein Rijkenberg

Het Kenniscentrum neemt per 31 december 2023 afscheid van Hein RijkenbergZijn start viel midden in de coronapandemie, met als grote uitdaging in deze moeilijke periode het Kenniscentrum vorm te geven. Hein slaagde erin om de experts uit het netwerk van het Kenniscentrum betrokken te houden tijdens een eerste online congres. Onder zijn leiding floreerde het Kenniscentrum, onder meer door een focus op heldere kerntaken, zoals het bundelen van de kennis over de kinder- en jeugdpsychiatrie en deze praktisch toepasbaar maken voor een betere jeugdhulp. En daarnaast door het op de agenda krijgen van belangrijke inhoudelijke beleidsthema’s. Rijkenberg maakte zich in zijn rol als directeur hard voor het intensiveren van een duurzame samenwerking met het Nederlands Jeugdinstituut en het Landelijk Kenniscentrum LVB: samen kunnen we meer.

Het Kenniscentrum bedankt Hein voor zijn bevlogen en enthousiasmerende aanpak en wenst hem alle succes toe in zijn volgende stappen.

Jongerenplatform Mind Young

Jongerenplatform MIND Young is het platform over je MIND voor en door jongeren. MIND Young biedt info, herkenbare verhalen, nieuws, tips en events over alles wat met je MIND te maken heeft.

Tags