Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Intensieve behandelweek voor kinderen met dwang

Jongen Boom Bos Web

Heeft jouw kind last van een dwangstoornis? Het expertisecentrum Dwang, Angst en Tics van Levvel organiseert een intensieve behandelweek voor kinderen en jongeren met dwangklachten.

Extra ondersteuning

Levvel heeft de intensieve behandelweek speciaal ontworpen voor kinderen en jongeren van 8 tot 21 jaar die worstelen met dwangklachten (OCD). Deze week kan een grote stap vooruit betekenen in het bedwingen van hun dwang. Het programma is geschikt voor kinderen die al bij Levvel in behandeling zijn, en voor kinderen die elders een behandeling krijgen en extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Wat je van de week kunt verwachten

De intensieve behandelweek is een groepsbehandeling, waaraan zes tot acht kinderen of jongeren meedoen. De behandelweek bestaat uit vijf dagen, van 10:00 tot 15:00 uur. Er zijn praktische oefeningen in groepjes van twee of drie kinderen, bijvoorbeeld om te oefenen met iets aan te raken zonder direct de handen te wassen. Elke dag komt de groep samen om de voortgang te bespreken en nieuwe plannen te maken. Dit biedt jouw kind de mogelijkheid om ervaringen te delen en te leren van anderen die in een vergelijkbare situatie zitten.

Ouders doen actief mee

Jouw rol als ouder is heel belangrijk, zeker als je kind problemen ervaart. Daarom begint de behandelweek met een ouderbijeenkomst op 28 oktober. Daarin leer je meer over dwangklachten en krijg je informatie over het programma. Daarnaast vragen we jou en de huidige behandelaar om één dagdeel mee te doen aan de behandelweek. Zo kun je de technieken die je kind leert, thuis toepassen en verder ontwikkelen.

Praktische informatie en aanmelden

Wil jij met je kind meedoen aan de behandelweek? Vraag dan de huidige behandelaar om je kind aan te melden. Dat kan tot 1 september 2024. De intensieve behandelweek vindt plaats bij Levvel op de Meibergdreef 5 in Amsterdam Zuidoost (naast het AMC).

OCD Netwerk en Dwang.eu

Dwang Eu Logo en OCD netwerk dwangstoornissen

  • Hoe verbetert het begrip van de dwangstoornis (OCD)?
  • Wordt de problematiek beter herkend?
  • Wordt er meer bekendheid gegeven aan behandelvormen?

Lees meer over OCD Netwerk en Dwang.eu

Angst Dwang en Fobiestichting

Logo Angst Dwang Fobie Stichting Website Adfstichting

De Angst-, Dwang- en Fobiestichting is een patiënten- en familieorganisatie voor iedereen die te maken heeft met angst- en dwangklachten.

Bezoek Angst Dwang en Fobiestichting