Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Factsheet Jaarverslag 2023: Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Meisje schrijven klas

Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie had in 2023 weer een productief jaar. Er waren updates aan praktijkstandaarden en kennisdossiers, het Kenniscentrum kreeg er twee nieuwe leden bij en deed gebruikersonderzoek om de wensen van websitegebruikers op te halen om de website te verbeteren. Bekijk deze en andere resultaten nu in een overzichtelijke factsheet.

Praktijkstandaarden

In 2023 heeft het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie gewerkt aan de actualisatie van zes praktijkstandaarden: psychotische stoornissen bij jongeren, slaapproblemen bij kinderen en jongeren zijn geactualiseerd. Vier praktijkstandaarden lopen nog, waaronder de praktijkstandaard Eetstoornissen, Depressie, Trauma en ADHD (hoofdstuk diagnostiek).

Kennisdossiers

In 2023 ontwikkelde het Kenniscentrum een nieuw kennisdossier: leefstijlpsychiatrie. Daarnaast actualiseerde het Kenniscentrum deze zeven kennisdossiers: Problematisch middelengebruik van jongeren in de jeugd-ggz en Suïcidepreventie bij jongeren. Actualisaties die nog doorlopen, zijn: Jeugd-ggz voor doven & slechthorenden, Forensische jeugdpsychiatrie, Baby’s, peuters, kleuters, Slachtoffers van seksuele uitbuiting, Licht verstandelijke beperking,

Twee nieuwe leden

Het Kenniscentrum verwelkomde twee nieuwe leden: Mental Health Caribbean op Bonaire en iHUB. Het Kenniscentrum telt nu 21 leden.

Gebruikersonderzoek website

Het Kenniscentrum vroeg gebruikers van deze website om kritisch te kijken naar wat er goed gaat en wat er nog beter kan. Het gebruikersonderzoek leverde interessante resultaten en gesprekken op, waar het Kenniscentrum de komende tijd mee vooruit kan.

Meer ontwikkelingen in 2023

Voor meer ontwikkelingen in 2023 binnen het Kenniscentrum en haar projecten met Academische Werkplaats Kajak, Landelijk Netwerk Eetstoornissen K-EET en De Vraagbaak (met NJR), kijk je in de Factsheet Jaarverslag 2023.