Samen werken, voor een psychisch gezonde jeugd

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Test for Detecting Eating Disorders (SCOFF)

  • Oorspronkelijke versie: Morgan et al. (1999)
  • Huidige versie: Morgan et al. (1999)
  • Doel: Screening van eetstoornissen
  • Gebruik: Voedings- en eetstoornissen 
  • Doelgroep: Vanaf ongeveer 12 jaar
  • Afname en scoring: Hoe: Telefonisch af te nemen
  • Tijdsduur: Minder dan 5 minuten

Inhoud van de vragenlijst SCOFF

Materiaal

Vragenlijst

Schalen

De vragenlijst bestaat uit vijf vragen waarbij de dikgedrukte letters staan voor de
naam van de lijst.

S: Geef je wel eens over (Sick), vanwege een te vol gevoel bij het eten?
C: Is er Controleverlies over hoeveel je eet?
O: Meer dan 6 kg (One Stone) afgevallen in 3 maanden?
F: Vind je jezelf dik (Fat) terwijl anderen je juist dun vinden?
F: Overheerst voedsel en eten (Food) je leven?

Interpretatie

Wanneer twee of meer vragen positief worden beantwoord, is de kans dat er sprake is van een eetstoornis zeer groot.

Betrouwbaarheid en validiteit van de vragenlijst SCOFF

  • Betrouwbaarheid: niet beoordeeld
  • Begripsvaliditeit: niet beoordeeld
  • Criteriumvaliditeit: niet beoordeeld

Wetenschappelijke onderbouwing van de vragenlijst SCOFF

  • Morgan, J. F., F. Reid and J. H. Lacey. The SCOFF questionnaire: assessment of a new screening tool for eating disorders. BMJ. 319: 1467 – 1468, Dec 1999.

Uitgever en beschikbaarheid van de vragenlijst SCOFF

GGZ Standaarden

Algemene aanbevelingen voor het voorkomen, herkennen, diagnosticeren en behandelen van psychische klachten en stoornissen. Gebaseerd op wetenschappelijke kennis én ervaringen van patiënten en professionals.

NJi Databank Instrumenten

Meer dan 100 instrumenten die professionals in de jeugdsector ondersteunen bij oordeels- en besluitvorming: signalering, risicotaxatie, diagnostiek, indicatiestelling en evaluatie.

    Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie maakt gebruik van cookies voor analyse van het gebruik van deze website en om de website optimaal te laten werken. Jouw bezoek blijft daarbij anoniem. Voor meer informatie, zie onze privacyverklaring

    Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

    Sluiten