Samen werken, voor een psychisch gezonde jeugd

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Onderzoek

>> MILESTONE

Het MILESTONE onderzoek is een samenwerking tussen behandelaars en onderzoekers uit acht verschillende Europese landen, waaronder een aantal Nederlandse organisaties. Het doel van dit onderzoek is om de overstap van de jeugdzorg naar de volwassenenzorg soepeler te laten verlopen. Binnen het onderzoek wordt de interventie ‘Transitie op maat’ (TRAM) aangeboden aan een aantal behandelaars en getest.

>> ENYOY

ENYOY is een laagdrempelig platform waarop jongeren kunnen werken aan hun mentale gezondheid. Het voelt als een social media platform, met de toevoeging van ervaringsdeskundigen en therapeuten. Dit platform is onderzocht en populair in Australië en het AMC gaat hier verder en volgt de resultaten van Nederlandse jongeren.

>> @ease

@ease is een laagdrempelige voorziening voor jongeren met (psychische) problemen. Ze kunnen er – zonder verwijzing van een arts – gewoon naar binnen lopen met hun klachten, problemen of dringende vragen. @ease doet blijvend wetenschappelijk onderzoek om erachter te komen wat jongeren ervan vinden. Zodat ze kunnen blijven evalueren en verbeteren.

Andere lopende en afgeronde onderzoeken