Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

WilsbekwaamheidsWijzer bij Genderdysforie

Transgender jongeren lachen

Ervaar je als zorgprofessional morele twijfel over de wilsbekwaamheid van jongeren met genderdysforie? Is het lastig voor je om samen met hen te besluiten over het starten met puberteitsremmende behandelingen? Dan is er voor jou nu de WilsbekwaamheidsWijzer.

De WilsbekwaamheidsWijzer

Deze interactieve Wijzer helpt je om de informatie, twijfels en morele vragen over puberteitsremmende behandelingen te identificeren bij jongeren met genderdysforie. Daarnaast geeft het een overzicht en helpt het bij afweging. De WilsbekwaamheidsWijzer heeft bovendien een aantal verwijzingen naar verdiepende informatie en instrumenten rondom het vaststellen van wilsbekwaamheid.

Voor wie

De WilsbekwaamheidsWijzer is een tool die de zorgprofessionals in de transgenderzorg ondersteunt. De Wijzer is gemaakt door het Ethiek Support team van Amsterdam UMC, in samenwerking met Levvel en het Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie.

Updates kennisdossier Genderdiversiteit

De WilsbekwaamheidsWijzer is nu ook te vinden op de pagina van het kennisdossier Genderdiversiteit. Ook is het hoofdstuk ‘behandeling van adolescenten’ vernieuwd met een update van Dr. Janine de Snoo, onderzoeker bij Ethiek Support van het Amsterdam UMC.

WilsbekwaamheidsWijzer: morele dilemma’s scherp krijgen en afwegingen onderbouwen

Tool over morele vragen of twijfel rondom de wilsbekwaamheid van kinderen en jongeren met genderdysforie ten aanzien van behandelinterventies en hun betrokkenheid bij het besluitvormingsproces.

Tags