Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Onderzoek naar het gebruik van de website door professionals

Behandelaar hulpverlener icoon

De websites van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie trekken ruim een half miljoen bezoekers per jaar. Een mooi aantal, en een extra stimulans om het aanbod op de website te blijven verbeteren.  Daarom voert het Kenniscentrum een onderzoek uit onder professionals in de jeugdhulp. Op basis van de conclusies bepaalt het Kenniscentrum welke kennis in welke vorm op het websitegedeelte voor professionals zal verschijnen, en welke kennis niet of niet meer.

De onderdelen voor ouders en scholen heeft het Kenniscentrum recent vernieuwd. Het Kenniscentrum doet nu onderzoek naar het gebruik van deze kennis, met als centrale vraag: ‘Hoe zetten professionals de kennis op de website van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie in?’

Een kerntaak van het Kenniscentrum is al vanaf de oprichting om de best beschikbare kennis over ernstige psychische problemen bij kinderen en jongeren te verzamelen, bundelen en verspreiden. Het belangrijkste kanaal voor het verspreiden is deze website. De informatie kan meerdere vormen hebben: praktijkstandaard, kennisdossier, praktische tips, beeldverhaal, medicijninformatie. Net wat een bepaalde doelgroep helpt bij het ondersteunen van een kind of jongere met ernstige psychische problemen.

Meer dan statistieken

Uit de bezoekersstatistieken van de website zijn globale conclusies te trekken. Daarmee lukt het echter niet een aantal fundamentele vragen te beantwoorden, zoals:

  • Welke professionals gebruiken de website het meest, en welke informatie vinden zij belangrijk?
  • In welke situaties raadplegen zij de website? En welke onderdelen bezoeken zij dan wel en niet?
  • Is de informatie goed vindbaar en voldoende actueel?

Vragenlijst en interviews

Het Kenniscentrum voert kwantitatief onderzoek uit via een vragenlijst. Met enkele van de respondenten gaat het Kenniscentrum vervolgens in gesprek tijdens semi-gestructureerde interviews (kwalitatief onderzoek).

Meer weten?

Neem contact op met Jeroen Büchli via j.buchli@kenniscentrum-kjp.nl.

Tags