Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Congres: Om- en afbouw van JeugdzorgPlus

Kind bouwt brug met blokken

De om- en afbouw van de JeugdzorgPlus is volop aan de gang. Wat is de rol van de kinder- en jeugdpsychiatrie hierin? En hoe verbeteren we samen de zorg, zodat de gesloten jeugdzorg niet meer nodig is? Meld je nu aan voor het Jaarcongres Kinder- en Jeugdpsychiatrie en laat je inspireren!

Programma en sprekers

Naast inspirerende en leerzame plenaire presentaties van keynotesprekers Eva Mulder en Peter Dijkshoorn, zijn er intermezzo’s van ervaringsdeskundige jongeren met spoken word en zang. In de koffie- en theepauzes heb je ruim genoeg tijd om te sparren met collega’s uit het veld. Ook zijn er twee workshoprondes, iedere ronde kies je een van de drie workshops uit om te volgen. De dag eindigt met een boeiende paneldiscussie en een borrel.  Op de website van de Baar zie je het uitgebreide programma.

Workshops

In de interactieve workshops krijg je meer inzicht in de verklarende analyses van jongeren die op een ZIKOS-afdeling hebben gezeten, het terugdringen van vrijheidsbeperkende maatregelen en de gewenste aanpak van kleinschalig verblijf en suïcidepreventie. Op de website van de Baar vind je een actueel overzicht van de workshops.

Voor wie

Het congres is toegankelijk voor alle jeugdzorgprofessionals die met de JeugdzorgPlus in aanraking komen of over de om- en afbouw mee willen denken. Denk aan kinder- en jeugdpsychiaters, klinisch- en GZ-psychologen, orthopedagogen, jeugdartsen en professionals in opleiding. Ook bestuurders, beleidsmakers, ervaringsdeskundigen en studenten zijn van harte welkom.

Meer informatie

  • Datum: 4 november 2024
  • Locatie: Cultuur- en Congrescentrum Antropia, Driebergen-Zeist, vlak naast het station. Parkeren kan in het Q-Park Station P+R Driebergen Zeist.
  • Toegang: Zorgprofessionals € 250, studenten €100.
  • Wie: Het Congres Kinder- en Jeugdpsychiatrie wordt in samenwerking met het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie georganiseerd door De Baar advies en organisatie.

Aanmelden

Zien we jou op 4 november 2024? Meld je aan voor het congres.