Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Balans: samenwerkingspartner in ervaringskennis van ouders

Baby moeders

Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie werkt voortaan samen met Oudervereniging Balans bij het integreren van de ervaringskennis van ouders in kennisproducten. Het Kenniscentrum professionaliseert daarmee structureel het ouderperspectief. Al eerder ging het Kenniscentrum een samenwerking aan met de NJR, voor het perspectief van jongeren.

De samenwerking is structureel vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. Balans kan daardoor ouders die deelnemen in klankbord- en werkgroepen rondom kennis ontwikkeling op het gebied van kinder- en jeugdpsychiatrie goed ondersteunen en faciliteren.

Unieke mogelijkheid

Beide organisaties zien het intensiveren van deze samenwerking als een unieke mogelijkheid om het ouderperspectief structureel onderdeel te laten zijn van  betrouwbare kennis over de kinder- en jeugdpsychiatrie.

Over oudervereniging Balans

Vereniging Balans staat op voor ouders van kinderen en jongeren die net iets meer, of iets anders nodig hebben bij leren, gedrag of in de opvoeding. De vereniging deelt kennis met ouders en professionals.

Bijdragen als ouder

Wil jij als vrijwilliger voor Balans je ervaringskennis delen, bijvoorbeeld in de werkgroepen bij het Kenniscentrum? Stuur dan een mail naar info@balansdigitaal.nl. Balans neemt dan contact met je op.

Tags