Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Scholen

School icoon

Onderwijsprofessionals in het primair en voortgezet onderwijs vinden hier kennis, tips en handvatten, gericht op leerlingen met een psychische kwetsbaarheid. Hoe draag je eraan bij dat zij zich op sociaal, emotioneel, didactisch en cognitief gebied optimaal kunnen ontwikkelen?

Ook ondersteuningsteams op scholen kunnen gebruik maken van dit kennisaanbod. Net als orthopedagogen, schoolpsychologen, IB-ers, zorgcoördinatoren en begeleiders passend onderwijs. Met als doel dat zij hun collega’s voor de klas nog beter kunnen helpen. En zodat zij samen met leerlingen, ouders, wijkprofessionals en jeugd-ggz kunnen zorgen voor passende behandeling en begeleiding, op school én daarbuiten.

Daarbij is misschien wel de belangrijkste boodschap van experts en ervaringsdeskundigen uit het onderwijs: blijf met elkaar in gesprek. Om de samenwerking te doen slagen is het essentieel dat onderwijsprofessionals hun zorgen, onzekerheden en twijfels bespreken, met collega’s voor de klas én uit het ondersteuningsteam.

Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie heeft deze teksten opgesteld samen met experts vanuit onder meer het PO en VO, het NCOJ en het Nederlands Jeugdinstituut. Heb je suggesties? Geef die dan door door via het formulier onderaan elke pagina.

School icoon

Volg het Kenniscentrum

Brainwiki.nl: dé website voor jongeren over psychische problemen

Ben je vaak somber? Heeft een arts of psycholoog je verteld dat je autisme hebt? Of heb je vaak ruzie? Op Brainwiki vind je betrouwbare informatie over psychische klachten. Brainwiki is er voor jongeren én hun omgeving.

Naar Brainwiki.nl

Bezoek dé website voor jongeren over psychische problemen: Brainwiki.nl

Om de teksten zo leesbaar mogelijk te laten zijn, bevatten zij niet steeds alle persoonlijke voornaamwoorden waarmee mensen zich kunnen identificeren. Lees meer