Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Expert, deel je kennis!

Logo van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Wil je samen met andere professionals bijdragen aan een praktische standaard met betrouwbare kennis in jouw vakgebied? Wil je jouw netwerk vergroten en je eigen projecten en onderzoek breed onder de aandacht brengen? En heb je expertise op het gebied van voedings- en eetstoornissen, leerstoornissen of bipolaire stoornis? Deel dan je kennis via het landelijke netwerk van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie!

Logo van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Professionals kunnen bij het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie betrouwbare kennis vinden over (ernstige) psychische problemen bij kinderen en jongeren. Die kennis maakt het Kenniscentrum toegankelijk via praktijkstandaarden voor diagnostiek en behandeling en kennisdossiers. Deze zijn samengesteld voor en door jeugdhulpprofessionals, en met input van ervaringsdeskundigen.

Het Kenniscentrum zoekt experts die kunnen bijdragen aan praktijkstandaarden en dossiers op drie gebieden:

Licht verstandelijke beperking (LVB)
Bipolaire stoornis

Het Kenniscentrum zoekt experts die…

  • Werken in de kinder- en jeugdpsychiatrie
  • Op de hoogte zijn van actuele thema’s en wetenschappelijke ontwikkelingen
  • Gericht zijn op het verzamelen en verspreiden van kennis
  • Een proactieve houding hebben
  • Gewend zijn aan integraal en multidisciplinair werken

Hoe werkt het?

Als expert in het netwerk verspreid en bundel je kennis voor de kinder- en jeugdpsychiatrie, samen met het Kenniscentrum en andere gerenommeerde deskundigen. Hoe gaat dat in zijn werk?

  • Je neemt deel aan expertmeetings (gemiddeld 2 á 3 per praktijkstandaard)
  • Je schrijft mee aan en leest mee met praktijkstandaarden en kennisdossiers (doorlopend, zodat de kennis actueel blijft)
  • Je voert literatuuronderzoek uit
  • Je adviseert over vragen uit het veld
  • Je agendeert inhoudelijke thema’s

Hoeveel tijd je investeert bepaal je in overleg met het Kenniscentrum. Dit hangt af van de praktijkstandaarden of dossiers waar je aan werkt, van je specialisme en van je eigen mogelijkheden.

“Als lid van de expertgroep denk en schrijf ik mee over welke kennis beschikbaar is voor professionals in ons veld. Welke wetenschappelijke bewijzen hebben we voor wat we doen? Waar liggen de kansen om nog beter te worden? En wat zijn belangrijke innovaties?”

Chijs van Nieuwenhuizen, expertgroep Forensische jeugdpsychiatrie

Wat staat er tegenover?

Je krijgt een expertprofiel op de website van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, en de mogelijkheid om je eigen projecten en onderzoek onder de aandacht te brengen. Daarbij profiteer je van het grote bereik van het Kenniscentrum. Met driekwart miljoen websitebezoekers per jaar, duizenden nieuwsbriefabonnees en meer dan 40.000 volgers op LinkedIn bereik je een groeiend en divers netwerk.

Interesse?

Zit jouw expertisegebied erbij en wil je je kennis delen? Neem dan contact op met Saskia Gomez-Liefting via s.liefting@kenniscentrum-kjp.nl

Download de flyer ‘Expert, deel je kennis’ (pdf)

Saskia Gomez-Liefting