Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Dorothé Thielen

Dorothé Thielen

Dorothé Thielen is binnen het Regionaal Autisme Centrum werkzaam als psychiater voor alle leeftijdsgroepen, dus geen lastige transitie van kinder- en jeugdpsychiatrie naar volwassenenzorg.

Kijken naar de mens als geheel in zijn omgeving is een belangrijke leidraad, evenals empowerment en werken volgens gedeelde visie. Contact met een netwerk van mensen binnen en buiten de organisatie is hierbij van belang.

Heden gespecialiseerd in autisme, blijft zij tevens een generalist met een brede kijk en interesse. Bijkomende diagnoses of problemen naast autisme worden ook gediagnosticeerd en behandeld.

Dorothé Thielen

Aandachtsgebieden

  • Autisme
  • Slaapproblemen
  • Co-morbiditeit bij autisme, met name ADHD en depressie.
  • Als voormalig tropenarts heeft de somatiek voor haar nog steeds een belangrijke plaats, als comorbiditeit, maar ook de verwevenheid tussen lichamelijke en psychische kenmerken en problemen.

Projecten en overige

Dorothé biedt ondersteuning aan gespecialiseerde thuisbegeleiders binnen de eigen organisatie, die werken in het sociale domein.

Verder is zij praktijkopleider verpleegkundig specialist.

Zij heeft een beleidsfunctie binnen de eigen organisatie. Zij houdt zich onder andere bezig met projecten ter verbetering van de zorg, gericht op agressie en emotieregulatie bij kinderen met autisme en op slaapproblemen bij autisme.

Om kennis over slaapproblemen bij autisme te verbeteren wordt samen met het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie een e-learning voor jeugdzorgwerkers ontwikkeld.