Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Hoe kan ik haloperidol het beste innemen?

Meestal krijg je tabletten van haloperidol, maar er zijn ook druppels (drank). Heel soms wordt haloperidol ingespoten met een spuit. Dat mag alleen een behandelaar doen.

Neem haloperidol tabletten in met een half glas water of andere drank, of zacht voedsel zoals een lepel appelmoes.

Moment innemen

Je gebruikt haloperidol elke dag. Het werkt niet als je het af en toe gebruikt, of alleen als je denkt dat je het nodig hebt.

Wat moet je doen als je haloperidol vergeten bent te gebruiken:

  • Neem je haloperidol normaal een keer per dag en duurt het langer dan 8 uur voordat je de volgende dosis normaal inneemt? Meestal neem je de vergeten dosis dan alsnog in. Duurt het korter dan 8 uur? Meestal sla je deze dosis dan over.
  • Neem je haloperidol normaal twee keer per dag en duurt het langer dan 4 uur voordat je de volgende dosis normaal inneemt? Meestal neem je de vergeten dosis dan alsnog in. Duurt het korter dan 4 uur? Meestal sla je deze dosis dan over.
  • Neem je haloperidol normaal drie keer per dag en duurt het langer dan 2 uur voordat je de volgende dosis normaal inneemt? Meestal neem je de vergeten dosis dan alsnog in. Duurt het korter dan 2 uur? Meestal sla je deze dosis dan over.

Heb je hier vragen over? Overleg met de apotheek.

Duur effect

Haloperidol tabletten werken na enkele uren en het effect duurt ongeveer tussen de een halve dag en een hele dag en nacht.

Als je haloperidol krijgt via een spuit:

  • Werkt het soms binnen een uur en duurt het effect ongeveer een halve dag.
  • Werkt het soms na paar dagen en duurt het effect ongeveer een paar weken.

Dosis

In overleg met je behandelaar begin je met een bepaalde startdosis. Dit kan in overleg met je behandelaar soms meer, of juist minder, worden.