Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Klik sneller naar de juiste kennis

Jongen kleuter vader laptop tafel

Professionals kunnen op de website van het Kenniscentrum makkelijker navigeren naar toepasbare kennis. Kleine aanpassingen in de indeling zorgen voor meer overzicht. Zo zien professionals sneller over welke thema’s, tools en nieuwe ontwikkelingen zij kennis kunnen vinden. Het Kenniscentrum werkt bovendien aan een make-over én een grondige update van het websitegedeelte voor ouders.

De overzichtspagina voor professionals heeft een nieuwe look en feel gekregen, met als doel een heldere indeling waar de gebruiker sneller vindt wat hij zoekt.

Meer dan alleen praktijkstandaarden

Veel professionals weten de praktijkstandaarden van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie al goed te vinden. Deze bundelen kennis uit wetenschap, praktijk en ervaring over psychische klachten bij kinderen en adolescenten.

Bovendien ontwikkelt het Kenniscentrum kennisdossiers over diagnose en behandeling van specifieke doelgroepen, en over brede thema’s uit de jeugd-ggz. Voorbeelden zijn Destigmatisering van kinderen en jongeren, Suïcidepreventie of Jeugd-ggz voor vluchtelingenkinderen.

Suggesties welkom

Heeft u suggesties? Bijvoorbeeld om de website nog duidelijker of beter doorzoekbaar te maken? Laat het weten via het reactieformulier onderaan deze pagina.

Contact met ouders en jongeren

Het Kenniscentrum heeft daarnaast diverse hulpmiddelen die behandelaars ondersteunen in het contact met jongeren en ouders:

Het Kenniscentrum werkt op dit moment aan een grondige update en uitbreiding van het websitegedeelte voor ouders, samen met de doelgroep zelf. Ouders hebben behoefte aan aanvullende en praktische informatie, die hen een sterkere positie geeft tijdens een traject in de jeugdhulp.

De nieuwe teksten voor ouders komen naar verwachting eind 2021 online. Hulpverleners kunnen ouders hiernaar verwijzen, of de informatie samen met hen bekijken.

 

Het Kenniscentrum ontwikkelt alle kennis op deze website in samenwerking met leden, andere kennisinstituten, jeugdhulpprofessionals én ervaringsdeskundigen.