Samen werken, voor een psychisch gezonde jeugd

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Praktijkvoorbeelden uit de jeugdhulp bij Zorg voor de Jeugd

Kinderen school samenwerken

Samen jeugdhulp steeds beter maken gebeurt in de lokale praktijk. In de nieuwe online rubriek ‘In de praktijk’ licht het programma Zorg voor de Jeugd daarom inspirerende verhalen en voorbeelden uit.

Betere jeugdzorg van onderop

Praktijkvoorbeeld

In de JeugdzorgPlus zitten kinderen met zeer complexe problematiek. Om de hulp aan deze jongeren te verbeteren én om te voorkomen dat ze in de gesloten zorg terechtkomen, is een plan gemaakt: ‘De best passende zorg voor kwetsbare jongeren’. Bedacht door mensen uit de praktijk, met input van jongeren zelf.

>> Lees verder op voordejeugd.nl

In het programma Zorg voor de Jeugd werken professionals, gemeenten, Rijk, cliënten- en jeugdhulporganisaties samen. Dat doen ze in de lokale praktijk, met als doel: de zorg voor kinderen en jongeren samen steeds beter maken. Een van de manieren om van elkaar te leren is door uitwisseling van verhalen en goede voorbeelden.

Jeugdhulp in de school

Praktijkvoorbeeld

Amir (9) gedraagt zich agressief in de klas. Thuis heeft zijn alleenstaande moeder moeite om hem bij te sturen. In Enschede wordt Amir gewoon op school geholpen. In deze gemeente is altijd een jeugdhulpspecialist aanwezig op zes scholen in het primair en voortgezet onderwijs.

>> Lees verder op voordejeugd.nl

Deze en meer praktijkvoorbeelden zijn vanaf nu te vinden op de pagina ‘In de praktijk’ op voordejeugd.nl.

Meer goede voorbeelden

Op zoek naar goede voorbeelden uit de specialistische jeugdhulp?

Integrale Specialistische Jeugdhulp

Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, het Nederlands Jeugdinstituut en het Kenniscentrum LVB bundelen praktijkvoorbeelden van integraal werken op het Platform Integrale Specialistische Jeugdhulp.

>> Naar de voorbeelden

Verbinding met de zorg dichtbij huis

Het dossier Jeugd-ggz in het voorveld van het Kenniscentrum deelt praktijkervaringen van samenwerking tussen de specialistische jeugdhulp en de zorg dichtbij huis.

>> Naar het dossier

Tags