Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Praat mee op Wereld Suïcide Preventie Dag

Suïcide is doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren van 10 tot 25 jaar. De coronacrisis heeft bovendien een grote impact gehad op psychisch kwetsbare jongeren. Suïcidepreventie verdient ieders aandacht en inzet. Doorbreek het taboe en praat mee op Wereld Suïcide Preventie Dag, op 10 september 2021. Bekijk in aanloop naar deze dag acties, evenementen en verdiepende kennis over suïcidepreventie.

Verdiepende kennis en aanbevelingen over Suïcidepreventie bij jongeren

Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie ging met zorgverleners uit de jeugd-ggz in gesprek over suïcidepreventie. Wat gaat er goed en waaraan kunnen we in de jeugd-ggz werken, samen met alle anderen die om suïcidale jongeren heen staan? De inzichten uit deze verdiepende gesprekken staan in het kennisdossier Suïcidepreventie bij jongeren. Je vindt hier ook tools, tips, richtlijnen en initiatieven voor suïcidepreventie, en vijf inspirerende videotalks. 

Naar dossier Suïcidepreventie bij jongeren

Online studiemiddag Suïcidepreventie bij jongeren

Save the date: 18 november 2021

Hoe signaleer je suïcidaliteit als professional in de jeugd-ggz of gespecialiseerde LVB-jeugdzorg? En hoe ga je daar vervolgens mee om? Doe kennis, inspiratie en handvatten op tijdens deze online studiemiddag.

Destigmatisering

Stigmatisering komt overal voor, ook onder professionals in de jeugdhulp. Het goede nieuws: ook als professional kun je altijd iets doen om stigma tegen te gaan en een jongere te helpen. Met elkaar in gesprek blijven gaan over onderwerpen als suïcide(preventie), bijvoorbeeld. Bekijk tips van ervaringsdeskundige jongeren in het dossier Destigmatisering, en draag samen met andere professionals bij aan meer bewustzijn, openheid en inclusie.  

Bekijk het kennisdossier Destigmatisering van kinderen en jongeren

113

Denk je wel eens aan het beëindigen van je leven, of ken je iemand die dat doet?

Bel met 113 Zelfmoordpreventie en praat erover.

Bel 0800-0113

Derde Landelijke Agenda Suïcidepreventie

De Landelijke Agenda Suïcidepreventie beschrijft op hoofdlijnen de visie, ambitie, doelstellingen en activiteiten voor de komende vijf jaar.

Download de Derde Landelijke Agenda Suïcidepreventie, 2021-2025

Tags