Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Nieuw wetenschappelijk tijdschrift ‘Jeugd in ontwikkeling’

Jongen zwaaien autoband

Jeugd in Ontwikkeling is het Nederlandstalige, peer-reviewed en gratis toegankelijke wetenschappelijke tijdschrift op het terrein van pedagogiek, psychologie of psychiatrie bij kinderen en jongeren. Het tijdschrift geeft onderzoekers aan universiteiten, hogescholen én in praktijkorganisaties de kans om zonder kosten onderzoek te publiceren en te lezen. Zo wordt wetenschappelijke kennis bereikbaar voor professionals in de praktijk, studenten en beleidsmakers.

Jeugd en Ontwikkeling publiceert actuele Nederlandstalige wetenschappelijke artikelen, op het gebied van pedagogiek, psychologie en psychiatrie bij kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar.  Ontwikkeling, opvoeding en interventies worden vanuit verschillende invalshoeken en contexten belicht. Het tijdschrift beslaat het brede terrein van opvoedingsondersteuning, jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering, jeugd-ggz, (speciaal) onderwijs en jongerenwerk. Het tijdschrift is de opvolger van Kind en Adolescent, dat eind 2020 gestopt is.

Vrije toegang tot wetenschap

Onderzoekers aan universiteiten, hogescholen én in praktijkorganisaties kunnen via Jeugd in Ontwikkeling zonder kosten onderzoek publiceren en lezen. Via het open access tijdschrift is wetenschappelijke kennis bereikbaar voor professionals in de praktijk, voor studenten WO en HBO en voor beleidsmakers bij gemeenten en landelijke overheid. Hiermee kunnen zij hun handelen onderbouwen en op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en inzichten.

Tags