Samen werken, voor een psychisch gezonde jeugd

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

LOI zet kennis van het Kenniscentrum in voor opleidingen

Meisje leren middelbare school hoofddoek

Voor de mbo-opleidingen Gespecialiseerd pedagogisch medewerker, Pedagogisch medewerker kinderopvang en Onderwijsassistent heeft CMMNCT in opdracht van LOI de module Pedagogiek ontwikkeld. Zij hebben hiervoor kennis van de website van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie gebruikt.

Studenten leren tijdens deze opleidingen over opvoeding en de invloed ervan op de ontwikkeling van kinderen. De studenten komen te werken op een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, school of buitenschoolse opvang. Daar helpen ze kinderen in een vertrouwde en veilige omgeving spelenderwijs vaardigheden te leren die ze in hun latere leven nodig hebben.

Tijdens de module leren studenten ook meer over gedragsproblemen en stoornissen, en hoe ze daar in de praktijk mee om kunnen gaan. De module bevat kennis uit de praktijkstandaarden ADHD/ADD, angst, autisme, gedragsstoornissen en hechtingsproblematiek. Ook moedigt LOI de studenten via de module aan om de website van het Kenniscentrum als bron te gebruiken, zowel tijdens hun studie als later in de beroepspraktijk.

Tags