Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Kenniscentrum en Kinderformularium werken samen: één formularium

Jongen bekijkt pil

Eén formularium met eenduidige, up-to-date informatie: dat is het doel van de samenwerking tussen het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie en het Kinderformularium. Daardoor is het formularium van het Kenniscentrum op deze website komen te vervallen.

Beide partijen kondigden de samenwerking in november 2018 al aan. Hoewel de formularia van beide organisaties zich baseren op evidence-based practice kwam het weleens voor dat er kleine onderlinge verschillen in advisering bestonden. Om te voorkomen dat behandelaars dubbele of tegenstrijdige informatie krijgen, beperkt het Kenniscentrum zich voortaan tot het geven van wetenschappelijk onderbouwde informatie en adviezen over de plaatsbepaling van medicatie in de behandeling van psychische klachten.

U vindt deze informatie in de praktijkstandaarden (onder ‘Medicatie’). Daarnaast blijft het succesvolle Begrijp je medicijn, met uitleg van medicijnen aan ouders en jongeren, bestaan en zal het Kenniscentrum deze zelfs uitbreiden. Voor de meer technische gebruiksaspecten van medicijnen, zoals dosering, bijwerkingen, contra-indicaties en farmacokinetische aspecten verwijst het Kenniscentrum dus door naar het Kinderformularium.

Meer nieuws

Ga naar het nieuwsoverzicht

Tags