Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Nieuwe site met laagdrempelige hulp voor jongeren

Jongen zoekt de weg met kompas

Op jongerenhulponline.nl vinden jongeren hulplijnen van zes betrouwbare organisaties die snel, anoniem en gratis hulp bieden bij grote of kleine problemen. Het initiatief van het Nederlands Centrum voor Jeugdgezondheid en Alles is Gezondheid is bedoeld om jongeren te helpen hun weg te vinden in het (online) scala van instanties, hulpverleners, websites en bedrijven.

Op Jongeren Hulp Online zijn nu zes organisaties vertegenwoordigd, met ieder hun eigen aanbod en focus: De Kindertelefoon, De Luisterlijn, @ease, PratenOnline, MIND Korrelatie en 113 Zelfmoordpreventie. Jongeren kunnen hier op diverse manieren terecht voor ondersteuning. Van praten over je gevoelens met een getrainde vrijwilliger tot het inroepen van een professional in een situatie waarin de nood hoog is. In alle gevallen is het uitgangspunt om jongeren te helpen met een luisterend oor, tips, adviezen en doorverwijzing.

Direct hulp waar mogelijk

Via de site kunnen jongeren op een laagdrempelige manier toegang krijgen tot directe hulp via chatten, app’en, mailen en bellen. Alle ondersteuning die Jongeren Hulp Online samenbrengt is anoniem en gratis. Voor hulpvragen die jongeren niet kwijt kunnen bij de zes hulplijnen adviseert de site om contact zoeken met de huisarts, de lokale GGD (Jeugdgezondheidszorg) of het jeugdteam van de gemeente.

E-health

Het NCJ en Alles is Gezondheid richten zich eerst op het samenbrengen van bestaande hulplijnen. In een latere fase verkennen ze de uitbreiding van jongerenhulponline.nl met e-healthtoepassingen. Organisaties die willen meedoen kunnen contact opnemen met secretariaat@ncj.nl of info@allesisgezondheid.nl.

Bronnen: Nationale Zorggids en Jongeren Hulp Online

Ook interessant

Direct hulp via jongerenwebsite Brainwiki.nl

Meer nieuwsberichten van het Kenniscentrum