Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Handreiking trauma- en stressorgerelateerde problemen bij jeugdigen en jongvolwassenen met een LVB

Een meisje en een jongen wandelen over een brug

Academische Werkplaats Kajak publiceert een nieuwe toegankelijke en beknopte handreiking voor behandelaars en begeleiders in de zorg, Een multidisciplinaire team onder voorzitterschap van psychologe Carina van Kregten heeft in de afgelopen drie jaar de eerste Nederlandstalige handreiking over trauma en LVB geschreven.

Kinderen en (jong)volwassenen met een LVB zijn gevoeliger voor de impact van traumatische gebeurtenissen en maken er vaker één mee. Zo vaak zelfs, dat van de mensen met een LVB in de zorg, zeker de helft een ingrijpende gebeurtenis heeft meegemaakt. Desondanks worden traumagerelateerde klachten dikwijls niet als zodanig herkend en gediagnosticeerd.

Academische Werkplaats Kajak heeft om die reden een handreiking gepubliceerd ‘Tijdig signaleren en behandelen van trauma- en stressorgerelateerde problemen bij jeugdigen en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking’

Gratis Download

Deze nieuwe handreiking biedt een beknopt, state of the art overzicht van de diagnostiek en behandeling van trauma bij mensen met een LVB.

> Bekijk de handreiking