Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Genderdiversiteit: nieuw kennisdossier

Jongen klimmuur

Genderdiversiteit verdient en krijgt steeds meer aandacht op allerlei terreinen. Dit onderwerp raakt ook de jeugd-ggz. Vandaag, op Coming Out Day, publiceert het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie een nieuw kennisdossier over genderdiversiteit.

Kinderen en jongeren kunnen al vanaf heel jonge leeftijd de wens ontwikkelen om te wisselen van geslacht. Dit kan psychisch lijden veroorzaken en in veel gevallen is er sprake van bijkomende problematiek, zoals depressie. De behandeling van genderincongruentie bestaat vaak uit een combinatie van medische ingrepen en psychologische ondersteuning.

In het nieuwe kennisdossier vinden professionals betrouwbare, up-to-date kennis over genderincongruentie bij kinderen en adolescenten. Het geeft inzichten en aanbevelingen voor onder andere gendersensitief werken, bijkomende problematiek, diagnostiek, en opties voor begeleiding en behandeling.

>> Naar het kennisdossier Genderdiversiteit bij kinderen en adolescenten

Ook interessant

>> Meer nieuwsberichten van het Kenniscentrum

Boek: "Moet ik dan een jurk aan?"

Anna Mijnder schreef korte, waargebeurde, luchtig geschreven verhalen over de ervaringen met haar oudste zoon, die geboren werd als meisje.