Betrouwbare kennis over psychische problemen bij kinderen en jongeren

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nieuws

Expertisepoli LVB en Psychiatrie: second opinion bij complexe problematiek

Meisje jongere behandelkamer

Soms laat een kind al langere tijd geen vooruitgang meer zien bij de behandeling, of zijn er twijfels over de diagnose. Vaak is een advies voldoende om de behandeling weer vlot te trekken. Kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking en (vermoeden van) een psychiatrische aandoening kunnen vanaf nu terecht bij de expertisepoli LVB en Psychiatrie voor een second opinion. Zij krijgen er in één dag een diagnose en advies. 

De expertisepoli LVB en Psychiatrie is gestart op 1 januari 2022 gestart. Kinderen en jongeren kunnen er snel terecht; de wachttijd is kort. De insteek is dat de eigen begeleiders van het kind de behandeling en begeleiding vervolgen.

De expertisepoli is een initiatief van Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie en bevindt zich in Arnhem. De poli is ontstaan vanuit de grote landelijke vraag naar psychiatrische expertise voor kinderen en jongeren met een LVB. Kinder- en jeugdpsychiater Wouter Groen en klinisch neuropsycholoog Sammy Roording bemensen de poli. Beiden hebben jarenlange expertise in LVB en psychiatrie.

Meer weten?

Meer over de expertisepoli LVB en psychiatrie bij Karakter

Academische Werkplaats Kajak

Academische Werkplaats Kajak - logo

De Academische Werkplaats Kajak draagt bij aan betere hulp voor mensen met een licht verstandelijke beperking en psychische problemen.

Naar de Academische Werkplaats Kajak
Handreikingen en andere praktisch toepasbare producten van Kajak

Tags